Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Michael Ehrhorn

Steinar Ege bag norsk målmands-revolution

Norge har fået en stor opblomstring på målmandsposten henover de seneste år, og det skyldes især stærkt arbejde fra målmandslegenden Steinar Ege.


Han har spillet intet mindre end 262 kampe for Norge fordelt over imponerende 16 år. Steinar Ege er noget af en norsk målmandslegende, og i dag arbejder han som målmandstræner på det norske landshold.


Noget der virkelig har haft betydning. Der er nemlig sket en stor udvikling på netop den position, der understreger den norske målmandsprofil Ole Erevik:


“Norge er gået fra at være en nation, der måske fik en god keeper frem hvert tiende år. Pludselig kommer der nu målmænd frem jævnligt, som alle kan spille på meget højt og stabilt internationalt niveau,” siger Ole Erevik til Aftenposten.


Men hvad eller rettere hvem er årsagen bag det?


“Det er målmandstræneren Steinar Ege. Der bliver talt om keeperne på en helt anden måde, end der gjorde tidligere, understreger Erevik.


Ifølge hovedpersonen selv er der også sket en stor ændring i den måde, der arbejdes med de nye målmænd på:


“Det gælder om at sætte en statis og struktur over deres træning. Det gælder både fysisk, taktisk, teknisk og mentalt. Så følger vi op med dem løbende over længere perioder, følger deres kampe og giver dem øvelser, der passer præcist til dem. Her får de så tilbagemeldinger,” melder Steinar Ege.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER