Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Althea Reinhardt

Med debut på A-landsholdet som 20-årig var der ingen tvivl om, at Althea Reinhardt nok skulle blive til noget. I en alder af 24 år har hun allerede været til 4 slutrunder og står nu som Danmarksmester med sit hold Odense Håndbold. Men hvem er Reinhardt og hvordan er hun kommet til, hvor hun er i dag? Læs alt om keeperen her.

Fakta

Fulde navn: Althea Rebecca Reinhardt
Født: 1. september 1996 i Aarhus
Højde: 180 cm
Vægt: 67 kg
Foretrukne hånd: Højre
Position: Målmand
Klub: Odense Håndbold
Trøjenummer: 16

Althea Reinhardt biografi og barndom

Althea Reinhardt blev født d. 1. september 1996 i Aarhus. Hun voksede dog op i Horbelev på Østfalster med sine forældre og to yngre brødre. Reinhardt startede også håndboldkarrieren på Falster, og hun tog en gymnasial uddannelse på Vordingborg Gymnasium. Reinhardt spillede for Nykøbing Falster Håndboldklub fra hun var 11 år, og da hun var 17 blev hun rykket op på NFH’s ligahold. Her spillede hun i to sæsoner, hvorefter hun tog en sæson i 1. division hos Roskilde Håndbold. Som 20-årig kom hun tilbage i landets bedste liga, da hun flyttede til HC Odense, hvor hun nu har kontrakt til 2024.

I sæsonen 2020/2021 vandt Reinhardt for første gang en klubmedalje i guld, da hun sammen med Odense Håndbold vandt både danmarksmesterskabet og pokalturneringen Santander Cup. Forinden denne sæson, har Odensemandskabet blot vundet DM-sølv i 2018, bronze i 2019 og sølv igen i 2020. Det blev også til to sølvmedaljer i Santander Cup’en i hhv. 2018 og 2019. 

Althea Reinhardt landsholdskarriere

Reinhardt har efterhånden haft en lang landsholdskarriere på trods af hendes unge alder. Hun startede på ynglingelandsholdet i 2012, hvor hun var med til at vinde først bronze til EM og efterfølgende bronze til VM. Til EM kom hun ovenikøbet på All Star-holdet. Hun klarede den derfor naturligvis også ind på ungdomslandsholdet, hvor hun vandt både EM- og VM-guld, og kom på All Star-holdet til VM. Reinhardt er fra en aldeles talentfuld landsholdsårgang, hvor man blandt andet også finder bedste veninden Mie Højlund fra Odense Håndbold, Sofie Flader, Celine Lundbye og Lærke Nolsøe fra NFH og Mai Kragballe fra Randers HK.

Althea Reinhardt og Sandra Toft

Reinhardt fik debut på det danske A-landshold i 2016, få måneder efter sin sidste slutrunde for ungdomslandsholdet. Hun har allerede spillet 64 kampe og været med til 4 slutrunder. Hun startede ellers ud med at komme på udviklingslandsholdet, men da Rikke Poulsen blev skadet op til EM i 2016, blev Reinhardt indkaldt som erstatning.

Hun havde blot fået debut til et Golden League-stævne 2 måneder forinden. Siden da har hun været at finde til næsten samtlige samlinger og har kæmpet sig op til at blive 2. valg efter Sandra Toft. Der var dog ikke mange landskampe til Reinhardt mellem EM i 2018 og VM i 2019, da hun måtte melde fra grundet en hjernerystelse. Hun kom dog med til VM og også til EM i 2020. 

Althea Reinhardt skader

Som tidligere nævnt har Reinhardt kæmpet med en hjernerystelse i 2019, som hun fik efter at være blevet skudt i hovedet til en Champions League-kamp i februar. Det tog målmanden en hel måned at komme tilbage fra skaden.

I februar 2021 pådrog Reinhardt sig endnu en skade, da hun skulle kaster sig efter en bold og faldt over bandereklamerne. Se video nederest i artiklen. Skaden drillede keeperen i flere måneder, og hun blev blandt andet skiftet ud af landsholdstruppen i april. Hun var dog tilbage i topform til slutspillet i Bambusa Kvindeligaen.

Althea Reinhardt privatliv

Reinhardt lever til dagligt i et rækkehus i Odense med sin hund Koda. Reinhardt har ingen kæreste, men bruger rigtig meget tid med sin holdkammerat og bedste veninde Mie Højlund, som også bor i et rækkehus i nabolaget. De kalder hinanden for søstre og rejser rigtig meget sammen. Især vandreture har de en forkærlighed for og de har ovenikøbet lavet en blog, hvor de håber på at kunne inspirere andre til at komme ud i naturen. Se bloggen her. De to startede også på at læse jura sammen på deltid, men måtte droppe det, da der var nok at se til med håndbolden.

Althea Reinhardt og ridning

Som om håndbold ikke var nok, ridder Reinhardt også en gang om ugen. Hun fortæller, at det giver hende et terapeutisk frirum samtidig med at det også er god styrketræning for overkrop og lår. Da ridning er under kategorien ’ekstremsport’, som professionelle håndboldspillere ikke må dyrke, har hun fået skrevet specifikt ind i sin kontrakt, at hun godt må ride.

Reinhardt og Højlund er desuden ambassadører for NGO’en FANT’s projekt HAND, som prøver at skabe bedre vilkår for unge piger i Sierra Leone gennem håndbold.

Reinhardt er meget aktiv på sociale medier og kan blandt andet følges på Instagram her.

Althea Reinhardt løn

Reinhardt tjente i sæsonen 2019/2020 650.000 kr. om året efter skat for at spille for Odense Håndbold. Men en lang kontraktforlængelse for nylig er dette beløb formodentligt endnu højere i dag.

Mest læste nyheder om Althea Reinhardt

Althea Reinhardt er ved at finde sig til rette med sit lod på landsholdet
Althea Reinhardt døjer med småting, som Odense-træner ikke vil komme nærmere ind på
– Jeg synes, det er attraktivt at spille i Odense, siger dansk landsholdskeeper
Odense-profil drømmer om at komme til udlandet
– Nu kan vi endelig fylde noget i vores pokalgrin, griner Odense-keeper

Andre portrætter

Morten Olsen
Mathias Gidsel
Nikolaj Øris
Mikkel Hansen
Mads Mensah

Videoer

Se klip af nogle af Althea Reinhardts redninger i en turneringskamp mod HIH. Reinhardts fald over en bandereklame, der kostede hende en rygskade kan ses 22 sekunder inde i klippet:

 

 


 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER