Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Dansk landsholdsbobler: - Hun bejler seriøst til en OL-billet, mener ekspert

Med ganske få måneder, træningssamlinger og kampe kan landstræner Jesper Jensen snart se frem til de helt store og afgørende OL-forberedelser - og her kan særligt én dansk profil overhale de andre indenom, mener ekspert Lars Rasmussen. 

Officielt står hun noteret for bare én landskamp - men alligevel kan hun se tilbage på to slutrunder med henholdsvis en EM-sølvmedalje og VM-bronzemedalje. 

Der er naturligvis tale om Team Esbjerg-stregprofilen Kaja Kamp, som blandt 16 andre stod på den spillertrup, som landstræner Jesper Jensen tidligere i dag udtog som optakt til de kommende EM-kvalifikationskampe. 

Foråret er langt, og der kan ske meget, men spørger du ekspert Lars Rasmussen lige nu, så vurderer han, at Kaja Kamp sagtens kan gøre sig gældende i forhold til at snuppe én af de i alt 14 OL-billetter, der er på højkant: 

- Jeg kan ikke se, hvorfor Kaja Kamp ikke skulle blande sig i striden om de eftertragtede pladser. Hun har ad flere omgange vist, særligt i Team Esbjerg, hvordan hun udfylder lige netop den rolle, som Jesper Jensen gerne vil have. Om det er på højre back i forsvaret, som venstre fløj i angrebet eller noget helt tredje, fjerde eller femte - det er lige meget. Hun løser opgaverne, der bliver stillet foran hende, og så er hun enormt ydmyg, siger ekspert Lars Rasmussen til HBOLD.dk.

- Set med landsholdsbriller er hun jo urutineret i forhold til de andre valg, som landstræneren kan tage. Men hun har så mange kvaliteter og dække så mange pladser, at hun er guld værd i forhold til at have på et hold, hvor du altså kun må plukke 14 spillere. Hun har så meget kvalitet, vindermentalitet, og så skal man ikke lade sig narre af, at hun kun har én landskamp på CV'et. Der kunne sagtens have stået langt flere, men i mange år har Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Sarah Iversen siddet tungt på den post.

- Der er flere ubekendte faktorer på nuværende tidspunkt: Når Mette Tranborg at blive klar, det samme med Kathrine Heindahl … Men fordi holdene kun må tage 14 med, så vil det være fuldstændig indlysende at tage en spiller med, som kan spille mere end én plads - netop for at aflaste de andre. Jeg glæder mig til at se, hvordan Jesper Jensen blander kortene, slutter Lars Rasmussen.

Den olympiske håndboldturnering løber fra den 25. juli til den 11. august.

I første omgang skal Danmark møde Polen den 28. februar på udebane, mens selvsamme modstander venter den 2. marts i Ballerup. Blot én sejr vil sende Danmark til EM, der i december spilles i Østrig, Ungarn og Schweiz.

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER