Nikolaj Jensen

Ekspert blander sig i ophedet fandebat: - Det skaber en fantastisk kulisse

I løbet af weekenden har der været debatteret mangt og meget på de sociale medier og i særdeleshed vores “Håndboldsnak”-side på Facebook. Ekspert Lars Rasmussen blander sig nu i én af de mest ophedede debatter.

GOG, Aalborg, Bjerringbro-Silkeborg og Fredericia udgjorde dette års Final 4-kvartet - førstnævnte løb med guldet, mens sidstnævnte måtte rejse fra Herning tomhændet. 

Men Fredericia tog ikke tog den midtjyske hede uden at rage en del opmærksomhed til sig. Særligt udenfor banen gjorde Gudmundur Gudmundssons tropper sig bemærket grundet de mange fans fra Fredericia, der havde medbragt de klassiske tudehorn, der kan blæse selv den mest rutineret håndboldstjerne omkuld. 

Læs også: Fortjent pokalguld: - En regulær ydmygelse, mener ekspert

Larmen modtog dog ikke ligefrem roser fra de resterende tre fanhjørner:

“Det er frygteligt at høre på”

“De burde forbydes”

“Det er ikke til at holde ud at høre på”

“Har ikke lyst til at se Fredericia spille håndbold, så længe de larmer med deres horn”

Det er blot få af mange kommentarere, der er rullet ind på vores debatside - men ekspert Lars Rasmussen er bestemt ikke enig: 

- Jeg er helt vild med, at der tilsyneladende er delt 1500 horn ud til de medrejsende Fredericia-fans. Det er med til at sparke gang i en helt særlig stemning. Når først de mange horn brøler, så er det jo som at spille nede i Ungarn eller Tyskland. Her kan man altså tale om fans, der forstår at lave en medrivende kulisse og presse ikke bare modspillere men også dommere, siger ekspert Lars Rasmussen til HBOLD.dk.

- Hvis man ikke kan tåle at høre larmen fra de mange horn, så kan man enten skrue ned for lyden eller tage ørepropper med. Det skaber en fed atmosfære og en stemning, som kun kan være med til at opildne både med- og modspillere. Der er ikke noget værre end at træde ind i en kæmpearena, hvor der sidder mange tusinde tilskuere, og hvor mange er i tvivl, om de har mistet stemmen, ikke gider at bakke op eller bare sidder og klapper i hænderne. 

Læs også: - Godt nyt for Aalborg - dårligt nyt for alle andre, siger ekspert

- Der er mange måder at bakke op på, og jeg er sådan set ligeglad med, hvordan man gør det: Bare man gør noget: Om det er koklokker, trommer, slagsange, tudehorn, eller hvad man ellers kan finde på at slæbe ind i en håndboldhal. Giv den gas - og jeg lover for, at det kan mærkes inde på banen, slutter ekspert Lars Rasmussen. 

GOG kunne med finalesejren over Aalborg lade sig hylde som pokalmestre for 12. gang i historien.

Læs også: Ekspert undrer sig over pokalkåring: - Det er til grin

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER