Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Emil Nielsen

Emil Nielsen er en af de navne indenfor den dansk herreliga i håndbold man skal holde godt øje med. Her kan du lære den danske stjerne bedre at kende. Læs biografi og fakta om Nielsen her.

Fakta:

Fulde navn: Emil Nielsen
Født: 10. marts 1997, Aarhus
Højde: 195 cm
Vægt: 120 kg
Position: Målvogter
Klub: HBC Nantes
Trøjenummer: 16

 

Emil Nielsen biografi og barndom:

Nielsen er vokset på i Aarhus med sine forældre. Han startede i folkeskole i 2004 på Laursens Realskole, gik derefter på Risskov efterskole og tog gymnasiet i 2014 til 2016 på Marselisborg Gymnasium.

Håndbold

Nielsen begyndte til håndboldt som 10-årig, og fik allerede sit første gennembrud som 17-årig i Aarhus Håndbold i 2014. På daværende tidpunkt er Nielsen er 17 år og sidder midt i en dansk time i gymnasiet, da han ringes han op af cheftræner Erik Veje Rasmussen, og får at vide at han skal have debut på førsteholdet. Den daværende målmand og nuværende direktør Jan Nielsen havde nemlig fået en mindre knæskade. De vinder med 28-26 mod Skanderborg, og Nielsen får efterfølgende en kontrakt hos Århus. Han er dermed også den yngste ti at optræde i ligaen for Aarhus.

Klubber

2015 – 2017 Århus Håndbold
2017 – 2019 Skjern Håndbold
2019 –          HBC Nantes

I slutningen af 2016 blev Nielsen desværre ramt af meningitis, og var derfor ude af stand til at spille kampe i begyndelse af den følgende sæson. Han skrev dog stadig kontrakt med Skjern Håndbold fra sommeren 2017, da de var vilde efter at få fat i ham.

I 2019 betalte storklubben HBC Nantes ifølge TV2 Sports oplysninger i omegnen af en million kroner i overgangssum for at få Nielsen væk fra Skjern. Landstræneren Alberto Entrerrios har været super imponeret over Nielsen og hans arbejdslyst siden han kom til klubben. Nielsen har haft stor succes i Frankrig.

Emil Nielsen landsholdskarrieren, VM og triumfer:

Nielsen blev ved EM i 2014 kåret til den bedste målmand og kom dermed med på All-star holdet. Han har dog kun spillet 1 U-landskamp, og 27 kampe for Y-landsholdene. For A landsholdet havde han i september 2019 kun spillet 3 kampe for A landsholdet alle ved et Golden League stævne i april 2018.

-2015/2016: Kåret til Årets Mandlige talent 2015/2016 af Århus Håndbold i samarbejde med Håndbold Spiller foreningen

– Nielsen havde i marts 2016 den danske 888-ligas bedste samlede redningsprocent på 38%.

-2019: Blev kåret til den bedste keeper i dansk liga

– 2019: Klubbens fans i Nantes stemte med 72% Nielsen til månedens bedste spiller i september. Han havde blandt andet 22 redninger i den første kamp i oktober for klubben.

Til VM 2021 i Egypten kæmper Nielsen med Kevin Møller om at være afløser hvis Niklas Landin ikke er klar. Han fik sin debut i Danmarks anden kamp med DR Congo, hvor Danmark vandt stor med 39 – 19. Nielsen havde en redningsprocent med 41%, da han reddet 13 ud af 32 forsøg. Kevin har indtil videre  også en redningsprocent på 41% (DR 

Emil Nielsen skadet, meningitis og bilulykke:

I april 2016 blev Nielsen ramt af meningitis, og han blev indlagt på Skejby sygehus. Både klubben og Nielsen var ved godt mod, men meningitissen holdt dog ved i længere tid end forventet. Det udviklede sig til hjernebetændelse, hvilket er mindre farligt men holder ved i længere tid. Han endte derfor med at være i isolation på sit værelse i seks måneder. Ofte helt uden lys. Det krævede derfor et langt genoptræningsforløb. Efter 2 års sygdomsforløb blev han udtaget af landstræner Nikolaj Jacobsen til at spille til Golden League truppen i Norge i april 2018. (Tv 2 Sport)

I september 2018 var Nielsen ude for en bilulykke. Han slap uskadt, men bilen var totalt smadret. Vennen Kasper Thorsted Rasmussen var også i bilen, men heldigvis skete der heller ikke ham noget. Nielsen skulle overhæle en lastbil, da noget der ligner en betonklods, er på banen. Han prøver at undvige, men ender slynget ud i autoværnet i til højre for nødsporet. Selvom han kun fik lidt hold i nakken, kunne han ikke spille kamp, da han var alt for rystet. I stedet kom vennen Kasper Thorsted Rasmussen som er i Skjern Håndbolds U25 Udviklingstruppe. Til det udtalte han:

”Men det var ikke lige under de her omstændigheder, jeg gerne ville have haft min debut. Nu fik jeg spilletid, men det er slet ikke til at glæde sig over. Jeg er bare glad for, der ikke skete noget alvorligt med os,” (Kilde)

Emil Nielsen vægt

Nielsen er ikke modellen på den klassiske håndboldspiller, da han nemlig altid har kæmpet med vægten. I maj 2019 blev han ligefrem valgt fra af landsholdets træner Nikolaj Jacobsen, da han ikke havde overholdt sin aftaler med diætisten og sportspsykologen. Jacobsen kaldte ham en der ikke `overholder de krav, som der er ved at være en seriøs sportsmand´. Men Jacobsen er bestem ikke ligeglad med Nielsen, men vil have ham til selv at tage træningen seriøst. Nielsen er nemlig en dygtig spiller da han har utrolig styrke og er eksplosiv.

Han er heller ikke den organiserede type, og har fx en gang glemt en håndbold sko på vej til kamp.

Emil Nielsen corona

Corona epidemien har ramt alle hårdt både privat og fagligt. De danske landsholdsspillere har ikke længere kunnet træne i hallerne under nedlukningen, hvilket har været svært. Nielsen var i Frankrig da landet lukkede nej, og fløj derfor hjem til lockdown. Han udtalte:

-”Det er ikke det sjoveste at være i Frankrig lige for tiden. Jeg prøvede det ikke i foråret, for da lukkede klubben ned, og jeg tog egentlig bare min bil og kørte hjem.” (EB)

Emil Nielsen privatliv

Emil Nielsen Instagram:

På Instagram har Lauge over 4.000 der følger med. Her kan man blandt andet se billeder tilbage fra de mange sejrer, men også fra hans privatliv og dagligdag. Se hans Instagram HER. 

Emil Nielsen kæreste og børn

Nielsen har en kæreste som bor i Skanderborg. De har ikke børn sammen.

FAQ:  

Hvad tjener Emil Nielsen?

Der er ingen offentlige tal på, hvor meget Nielsen tjener. Generelt er håndboldspillere desuden meget lukkede omkring deres løn. Her er dog et link til de bedst betalte spillere: HER.

Corona har dog medført at spillere måtte gå ned i løn. I storklubben Veszprem er alle gået 25 % ned i løn i en periode.

Her kan du læse andre portrætter:

Niklas Landin
Mads Mensah
Michael Damgaard
Lasse Andersson 
Rasmus Lauge

Video med Emil Nielsen:

De første 60 redninger i den franske liga 

 

 

Her kan du læse mere om Emil Nielsen:

VM Redningsprocent: Emil Nielsen i top 10
Emil Nielsen var langt nede i kulkælderen efter alvorlig sygdom: -Nu er jeg bare taknemmelig for at være her
Emil Nielsen med én af de bedste redningsprocenter i Frankrig
Under opvarmning fik Emil Nielsen ordre om spilletid: -Det er da udfordrende
– Rygte: Emil Nielsen kommer ikke til FC Barcelona i næste sæson

Klubber:

SæsonHoldTurneringKampeRed%
2020/2021HBC NantesLidl Starligue1033,71%
2019/2020HBC NantesLidl Starligue1834,62%
2018/2019Skjern HåndboldHerre
Håndbold
League
3635%
2017/2018Skjern Håndbold888League3635%
2016/2017Århus HåndboldMen League1329%
2015/2016Bjerringbro-SilkeborgMen League2 

 


 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER