Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Esbjerg-træner: Der er mange ting, som vi skal holde øje med

Hen over årene har Team Esbjerg haft et godt tag på Skanderborg Håndbold. Seneste pointtab ligger over syv år tilbage. Men når de står overfor hinanden onsdag aften i opgøret i Kvindeligaen, går hjemmeholdet fra Esbjerg ind med en god portion respekt for gæsterne, der tidligere har skabt problemer for de bedste i ligaen.

Dog er onsdagens modstander ikke inde i en god stime rent resultatmæssigt. En sejr i de seneste fem kampe vidner om et hold, der kæmper for at holde trit med resten af det store slutspilsfelt. Her indtager de i øjeblikket en niendeplads med tre point op til Viborg HK og slutspilspladserne.

Men kigger man nærmere på disse resultater, så har det været lige ved og næsten. De var tæt på at tage point fra Odense Håndbold, der kun vandt med et, og i opgøret efter mod Viborg HK blev det igen et etmålsnederlag efter et stærkt comeback. Derfor er respekten for Skanderborg også sund, inden kampen fløjtes i gang.

– Det bliver en kamp, som bliver svær at forudse. De tabte stort til Ikast, men de har været gode i andre kampe, hvor de blandt andet var tæt på at slå Odense. Det er et hold, som har spillet godt mod topholdene, hvor de har vist en god skarphed, siger cheftræner Jesper Jensen.

Han ser frem til en kamp, hvor Team Esbjerg får nok at se til. I øjeblikket indtager bagspilleren Line Berggren førstepladsen som ligaens mest effektive spiller, og lidt længere nede på listen dukker fløjen Laura Andersen op.

– Der er mange ting, som vi skal holde øje med. De har nogle gode bagspillere og unge talenter, og det bliver et spændende match up for os, for de vil gerne spille med tempo. Så hvis man ikke er på stikkerne, bliver man presset, siger cheftræneren.

Rytmen hos Team Esbjerg bliver afgørende for kampens udfald. Efter to nederlag i Champions League er holdet kommet på rette spor igen, og en stime af sejre er på ny begyndt. Denne skal fortsætte, og derfor er truppen nødt til at være klar fra første fløjt. For Skanderborg har vist, hvad de er i stand til.

– Vi skal stå klar. Vi skal være påpasselige og ikke tro, at Skanderborg bare vil lægge sig ned, fordi de møder os. Vi har haft et godt tag på dem hen over de seneste år, men de har også steppet op i denne sæson, og derfor skal vi være klar, når der bliver fløjtet op, siger Jesper Jensen.

Truppen er stadig intakt efter en hård tur til Rumænien, og derfor er der ingen ændringer. Det er stadig kun Kathrine Heindahl og Mette Tranborg, der sidder ude med længerevarende skader.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen grundspil runde 21 mod Skanderborg Håndbold onsdag den 21. februar kl. 18.30 i Blue Water Dokken:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Caroline Gade og Sanna Solberg
Højre fløj: Marit Røsberg Jacobsen og Anne Tolstrup Petersen
Streg: Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad
 
 

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER