Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Esbjerg-træner: Det vil være kæmpestort for alle

Vi skal ikke kigge mange dage tilbage for at finde seneste gang, hvor Nykøbing F. Håndbold knuste drømme. Derfor tager Team Esbjerg også til Falster velvidende, at intet er afgjort selvom den første finalekamp endte i en overbevisende sejr. For sejrens størrelse har heller ingen betydning, og det er NFH bevidste om.

Eksemplet i semifinalen, hvor falstringerne fik vendt et 18-målsnederlag til to sejre, gik ikke ubemærket hen hos Team Esbjerg, og derfor er der tale om en helt ny start for begge hold, mener cheftræner Jesper Jensen.

– Normalt vil man sige, at sådan et stort nederlag vil sætte sit aftryk, men i og med at NFH tidligere har spillet sig videre efter sådan et, så tror jeg ikke, at det har nogen betydning. Det har hvert fald ingen betydning for os. Vi har derimod fået en god oplevelse, og vi ved nu, at de ting, vi gjorde, virkede, og at den læring, som vi har fået, har været god. Men begge semifinaleserier viste, at hvad der skete i kamp et, ikke har den store betydning for kamp to, siger Jesper Jensen.

En af de lærdomme, som Team Esbjerg fik, var, at de vil kunne stække Nykøbing F. Håndbold, hvis de holder et højt tempo og niveau gennem alle 60 minutter. For selvom der vil komme formidabelt håndbold fra hjemmeholdet, så ligger der et spørgsmål i, om de også vil kunne holde det i alle 60 minutter.

– Vi skal forsøge at ramme samme fasthed i den måde, vi spiller på, og det er ved at være gode gennem 60 minutter. Vi ved, at Nykøbing har et højt niveau, og at der vil komme perioder, som de vil vinde, men hvis vi kan bibeholde samme kontinuitet gennem hele kampen, så står vi forhåbentligt med et plus til sidst, siger Team Esbjerg-cheftræneren.

Og skulle holdet stå med et plus efter de 60 spilleminutter, vil en guldfest begynde, og den kommer til at blive fejret hen over hele E20 frem til Esbjerg.

– Det vil være kæmpestort for alle. Vi har haft mange fede oplevelser og oplevet sindssyge ting hen over sådan en sæson, men hvis det kan ende i et mesterskab, så vil det være alle de mange timer værd. Vi har haft en vild sæson indtil nu, men vi kan sætte kronen på værket, ved at tage det ene point denne weekend, siger Jesper Jensen.

Marit Røsberg Jacobsen og Mette Tranborg er de eneste som med sikkerhed ikke kommer i spil denne weekend. De andre vil blive testet op til kampen.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen finalekamp 2 mod Nykøbing F. Håndbold lørdag den 25. maj kl. 16.00 i Spar Nord Arena:

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad
 
 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER