Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Frederik Zacho

Gudmundsson er stolt over klubbens bedrifter efter finaleplads

Gudmundur Gudmundsson blev cheftræner for Fredericia Håndbold i 2022. 2 år senere står de i DM-finalen mod Aalborg Håndbold. Sidste år hentede klubben bronze, hvilket var deres første ligamedalje i 43 år.

Fredericia Håndbold har en ambition om at spille europæisk håndbold i 50-året for deres europæiske finale, hvilket var tilbage i 1976. Holdet er kvalificeret til European League, men på grund af deres finaleplads kan de ansøge om en opgradering til den fineste europæiske turnering, Champions League, som kun er garanteret i tilfælde af DM-guld. Cheftræneren Gudmundur Gudmundsson er stolt af hvad holdet har præsteret, hvilket han fortæller til TV 2 Sport:

"Det er utroligt, hvordan det har været i de her to år, jeg har været her. Et skridt ad gangen, men vi har arbejdet meget, meget hårdt. Jeg er bare utroligt stolt af, hvor vi er kommet til som klub og hold. Der var planer, men det er tidligt, vi er kommet i den her situation, vil jeg sige. Som træner er jeg meget stolt og glad, og jeg er glad for, at jeg tog den beslutning om at komme hertil og være med til at bygge det her op".

På søndag skal Fredericia Håndbold møde Aalborg Håndbold i DM-finalen. I sidste års semfinale mødte de 2 hinanden, hvor det nordjyske hold vandt alle 3 opgør. I løbet af det sidste år har de 2 klubber mødt hinanden 5 gange, hvor Aalborg Håndbold har vundet 3 af opgørende, Fredericia 1 og den sidste kamp, tilbage i marts, endte uafgjort. Gudmundur Gudmundsson fortæller lidt om hans forventninger til kampen mod Aalborg Håndbold til TV 2 Sport:

“Nu er vi landet i en DM-finale. Det er en stor ære og et privilegie at få muligheden. Jeg glæder mig, men jeg ved, at Aalborg har et fantastisk godt hold og er kæmpe favorit i det opgør. I hele sæsonen har vi troet på, at vi kan vinde, ligegyldigt om det er imod Aalborg eller de andre. Vi tror, vi kan få gode resultater i hver eneste kamp, og det er strategien.”

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER