Jeanette Hedegård Jespersen

Her er vinderne af kvindernes EHF European Cup

Efter to sejre i to kampe og en samlet sejr på i alt 50-41 over slovakiske hold Michalovce er det spanske hold Elche vindere af EHF European Cup.

For tredje gang på fire år sejrede et hold fra Spanien i EHF European Cup Women. Efter Malaga i 2021 og Rocasa Gran Canaria i 2022 var det ATTICGO Bm Elche, der denne gang vandt den tredjebedste europæiske turnering.

Efter en 22:20-sejr på hjemmebane i sidste uge, så Elches fordel rystet ud, men det spanske hold gjorde et godt stykke arbejde i Slovakiet og hævdede en mere sikker sejr og tjente den første internationale titel i deres historie.

Ligesom i første kamp klarede Elche sig godt i forsvaret. I fredagens anden finale havde målmand Nicole Morales en særlig indflydelse. I første halvleg reddede hun ni skud til en redningsprocent på 47, hvilket førte det spanske hold til en føring på fem mål. Efter pausen blev hun erstattet af Marisol Carratu, som ikke spillede sit bedste spil, så Morales vendte tilbage på banen for at afslutte kampen med 12 redninger og en redningseffektivitet på 43 procent.

I modsætning hertil reddede Michalovces Naira Mendes de Almeida og Iryna Yablonska kun seks skud tilsammen, så solidt målmandsspil var bestemt en vigtig faktor, som hjalp Elche med at løfte trofæet.