Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Lars Krogh Jeppesen

I dag ser vi ham i fjernsynet på DR, hvor han som ekspert tager os igennem adskillige slutrunder. Men Krogh har selv i mange år brillerede på håndboldbanen, hvor han især har et fantastisk udenlandseventyr bag sig. Læs alt om legenden her.

Fakta

Fulde navn: Lars Krogh Jeppesen
Født: 5. marts 1979 i Hvidovre
Højde: 200 cm
Bopæl: Kolding
Kone: Mette Antonsen
Børn: Ida Agnethe og Aya Emilie Jeppesen
Beskæftigelse: DR-ekspert og -kommentator samt iværksætter

Lars Krogh Jeppesen biografi og ungdom

Krogh er voksede op i Hvidovre sammen med sin 7 år yngre bror, Morten, som er kendt for at være model. Krogh startede som 8-årig i den lokale klub, Avedøre IF, og som 18-årig tog han turen til Team Helsinge, hvor hans seniorkarriere begyndte. I denne periode gik han på Team Danmark-linjen på Falkonergårdens Gymnasium på Frederiksberg. Han blev i Helsinge i 3 år, hvorefter han tog det store skridt til bundesligaklubben SG Flensburg-Handewitt.

Her spillede han i to sæsoner og vandt både det tyske mesterskab, pokalmesterskabet og blev ovenikøbet kåret til Bundesligaens bedste spiller i 2004. Så gik turen ellers fra Tyskland til Spanien og FC Barcelona.

Det blev dog kun til et enkelt år i det spanske, selvom der var skrevet under på 5, som dog medførte en Champions League-titel, før karrieren bragte ham tilbage til tysk håndbold – denne gang for Flensburg-rivalen THW Kiel. Dette var ikke et specielt populært skift, og da Krogh mødte op i arenaen i Flensburg til en udekamp, blev han mødt af et banner med påskriften ”Willkommen in der Hölle, Judas!” På trods af tre trofæer – det tyske mesterskab, pokalmesterskabet og Champions League – i hans ene år i Kiel, fik Krogh aldrig den personlige succes, som ellers var planlagt.

Dette bundede i en del skader, og da der i 2007 kom en mulighed for at vende hjem til dansk håndbold, fik han brudt sin kontrakt med Kiel og skiftede til Bjerringbro-Silkeborg.

Det blev dog også kun til et enkelt år her, og Krogh endte med at spille sin sidste ligasæson for KIF Kolding i sæsonen 2011/12. Han tog herefter en sæson for HC Fyn som spillende sportsdirektør, men da klubben i løbet af sæsonen gik konkurs, begyndte han at træne med KIF Kolding igen for at holde formen ved lige. Her blev han ansat som assistenttræner og salgsansvarlig i klubben, og da Kolding blev hårdt ramt af skader i februar 2013, trådte Krogh ind som spiller i en EHF Cup-sejr mod tyske Rhein-Neckar Löwen.

Efter comebacket i 2013 blev det til en trænerkarriere for Krogh. Han forlod KIF Kolding i 2014 for at blive assistenttræner for Team Esbjergs ligakvinder. Det blev til 3 år i det vestjyske før turen gik længere sydpå til Sønderjyskes herrehold. Her var Krogh dog ikke engang assistenttræner i en hel sæson, før han valgte at forlade klubben grundet uenigheder med cheftræneren Kasper Christensen. Der var ellers lagt op til, at Krogh skulle tilbage til Kolding og være assisterende træner for Anders Oechsler for KIF Kolding København, men da klubben blev begæret konkurs, valgte hele trænerduoen at forlade klubben.

Siden da har den ikke stået på flere trænerjobs for den nu 42-årige Lars Krogh Jeppesen. Dette på trods af at han i 2019 blev tilbudt jobbet som assistenttræner for Lars Rasmussen i KIF, da Lars Frederiksen blev fyret, men han takkede nej med udtalelsen til JydskeVestkysten:

”Jeg har været assistenttræner, og det kommer jeg ikke til at være igen.” 

Han udelukker dog ikke en fuldtidskarriere som håndboldtræner en dag, men så bliver det som cheftræner, fastslår han.

Lars Krogh Jeppesen landsholdskarriere

Krogh startede allerede sin landsholdskarriere som 19-årig, da han stadig spillede i danske Team Helsinge. På trods af store problemer med skader gennem tiden, kom Krogh med til flere slutrunder; VM i 1999, EM i 2000, EM i 2002, VM i 2003, EM i 2004, VM i 2005 og til sidst EM i 2008. Han nåede gennem sine 10 år på det danske A-landshold at spille 135 kampe og score 384 mål. 

Med sin deltagelse ved EM 2008 i Norge, var Krogh altså med til at vinde Danmarks første guldmedalje nogensinde på herresiden – han var dog fravalgt til finalen, hvor resten af holdet vandt 24-20 over Kroatien. Dog var Krogh med, da Danmark i 2002 vandt EM-bronze med en sejr over Island på 29-22 – i denne kamp scorede Krogh ovenikøbet 8 mål. Krogh vandt desuden endnu en EM-bronzemedalje i 2004, da holdet vandt med 4 over Kroatien.

Lars Krogh Jeppesen som ekspert og kommentator

Selvom Krogh ikke er at finde på nogle holdkort, har han langt fra sluppet håndbolden. Han er i dag ekspertkommentator på DR Sporten, hvor han guider håndbold-Danmark gennem samtlige slutrunder. Jeppesen er desuden manden, der har til opgave at give samtlige spillere og cheftræneren karakterer på 7-trins-skalen efter hver landskamp for både herrer og kvinder – lidt efter samme stil som Bent Nyegaard gør det på TV2. DR kalder det ”Kroghs karakterer”.

Lars Krogh Jeppesen andre aktiviteter

Jeppesen stiftede i 2019 virksomheden Padel Club ApS sammen med de to andre tidligere håndboldspillere Anders Oechsler og Søren Stoklund. Indtil videre er virksomheden gået strygende, og leverede lidt over en million på bundlinjen i regnskabsåret 19/20.

Desuden ejer Jeppesen sammen med sin kone, Mette, virksomheden AYA&IDA, som sælger bæredygtige drikkedunke, sugerør og termomadkasser. Parret stiftede virksomheden i 2018, og der blev leveret lige under 750.000 kr. på bundlinjen i sommeren 2020.

Jeppesen deltog derudover i TV2-programmet ’Vild med dans’ i 2020, hvor han dansede sammen med den professionelle danser, Malene Østergaard. Danseparret røg dog ud i første show.ars Krogh Jeppesen privatliv

I dag lever Krogh i Kolding med sin kone, Mette Antonsen, og deres to børn, Aya og Ida – som deres fælles virksomhed også er opkaldt efter. Parret fandt sammen i 2006 og har ikke været skilt ad siden. 

Før forholdet til sin nuværende kone, dannede håndboldstjernen par med den daværende danser og nuværende TV-vært, Sofie Østergaard, i adskillige år – hun flyttede endda med ham til Barcelona i sin tid. 

Mest læste nyheder om Lars Krogh Jeppesen

Tidligere håndboldspiller og kommentator med i ‘Vild med dans’

Anders Oechsler og Lars Krogh Jeppesen har opsagt deres stillinger i KIF Kolding

Tre store, mandlige håndboldtalenter i Danmark

Andre portrætter

Morten Olsen
Mathias Gidsel
Nikolaj Øris
Mikkel Hansen
Mads Mensah

Videoer

Se interview med Lars Krogh Jeppesen efter hans comeback mod Rhein-Neckar Löwen i 2003:

 

 

Se Lars Krogh Jeppesen danse i Vild med Dans:

 

 

Lars Krogh Jeppesen – Stats 

SæsonHoldTurneringKampeMål
2013/2014Kolding KøbenhavnMens League3 
2013/2014Kolding KøbenhavnChampions League1 
2012/2013Kolding KøbenhavnEHF cup5 
2008/2009Denmark Int.European Champioship813

 


 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER