Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Mads Hoxer Hangaard

22-årige Mads Hoxer Hangaard er et af de mest lovende navne inden for dansk håndbold. Han har allerede været inde omkring det danske A-landshold, og han forventes at få en langt større rolle på sigt. Her kan du lære Mads Hangaard Hoxer bedre at kende og få besvaret nogle af de spørgsmål, du har omkring håndbold-profilen.

Fakta:

Fulde navn: Mads Hoxer Hangaard
Født: 06. december 2000
Højde: 195 centimeter
Vægt: 93 kilo
Position: Højre Back
Klub: Aalborg Håndbold
Trøjenummer: 14
Tidligere klubber: Mors-Thy Håndbold
Landskampe: 2

Mads Hoxer far

Mads Hoxer Hangaard er søn af Flemming Hangaard, der også var professionel håndboldspiller på øverste hylde. Også Mads’ onkel Martin Hangaard spillede håndbold.

Det var ganske specielt, da Mads Hoxer tilbage den 7. januar 2019 skrev professionel kontrakt med Mors-Thy Håndbold. Her gik han nemlig for alvor i sin fars og onkels fodspor, da kontrakten på tre år blev underskrevet. Både faren Flemming Hangaard og onklen Martin Hangaard har nemlig båret den blå trøje i både Thisted IK og i HF Mors.

Netop den lokale relation var også noget, der vægtede meget højt hos Mads Hoxer Hangaard, da han underskrev kontrakten. Dengang udtalte han:

“Jeg har været glad for mine ungdomsår på Mors og for at træne med ligatruppen, så det lå ret meget til højrebenet at det var i Mors-Thy Håndbold, jeg skulle være og fortsætte min udvikling – og jeg var da heller ikke et sekund i tvivl, da klubben henvendte sig.” Link

Mads Hoxer Aalborg

Den 25. juni 2021 blev det offentliggjort, at den danske storklub Aalborg Håndbold havde landet en aftale med Mads Hoxer Hangaard. Aftalen løb i tre år gældende fra sommeren 2022, og den blev dermed annonceret et år før tid.

Skiftet kom efter en tid, hvor det havde været rygtet, at et stort klubskifte kunne være på vej for Mads Hoxer Hangaard. TV2 Sport begyndte faktisk allerede at erfare det i 2020. Han havde spillet en virkelig flot sæson i Mors-Thy Håndbold, der da også godt vidste, at han formentlig kun var der på lånt tid. I Mors-Thy kunne man i 2021 glæde sig over endnu et år trods skiftet til Aalborg, et år der dog kom til at blive en smule præget af en skade, som Mads Hoxer Hangaard pådrog sig.

I forbindelse med skiftet til Aalborg Håndbold udtalte Mads Hoxer Hangaard:

“Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af Aalborg Håndbold og ser skiftet som det helt rigtige skridt for mig. Klubben har et fedt setup, og jeg er sikker på, at jeg får mulighed for at udvikle mig endnu mere.” Link

Mads Hoxer kæreste

Når der er slutrunder så bliver der altid spurgt rigtigt meget indtil om de forskellige spillere har en kæreste. Hvis i læser denne profil igennem vil vi prøve at afdække det emne efter bedst evne og holde profilen opdateret. For det kan jo skifte lidt, specielt for de unge spillere.

Aktuelt har Mads Hoxer ikke nogen offentlige forhold på hverken sin Facebook-profil eller på sin Instagram-konto.

Mads Hoxer Instagram

Mads Hoxer Hangaard er at finde på det sociale medie Instagram, hvor han går under brugernavnet madshoxer.

Han har i skrivende stund lavet 18 opslag på Instagram, som han har delt med sine 3.530 følgere. Blandt andet følges han af haandboldherrerne, der er den officielle Instagram-side for Herrelandsholdet i håndbold. Selv følger han 1.032 profiler.

I sin bio har han tagget Aalborg Håndbold og Best Way Management. Hans opslag på Instagram er primært centreret omkring håndboldbilleder, men der er også feriebilleder, billeder med venner og et studenterbillede.

Mads Hoxer Alder

Mads Hoxer Hangaard er født den 6. december 2000. Det betyder, at han i skrivende stund er 22 år pr. august 2022.

Mads Hoxer Landshold

Mads Hoxer Hangaard har aktuelt spillet ti landskampe for det danske A-landshold. Han har været med til blandt andet EM-slutrunden i januar 2022.

Mads Hoxer Hangaard blev udtaget til landsholdet for første gang tilbage i april 2021, hvor han var en del af en ny trio bestående af ham selv, Aaron Mensing og Jacob Lassen, der også var med for første gang. I forbindelse med hans udtagelse udtalte han:

“Landstræneren ringede til mig efter vores kamp i lørdags og fortalte, at jeg skulle med til den næste samling. Det var bare vanvittigt fedt. Det er svært at beskrive, men som håndboldspiller er det jo det, man træner for hver dag. At blive udtaget til landsholdet. At det så allerede sker for mig nu, det er jo bare mega stort.”

Mads Hoxer Landsholdsdebut

Mads Hoxer Hangaard fik debut for det danske landshold den 2. maj 2021, da han kom i aktion i EM-kvalifikationskampen mod Finland. Kampen blev spillet i Ceres Arena i Aarhus. I forbindelse med kampen talte Mads Hoxer Hangaard med kunmors.dk, hvor han udtalte, at han fik gåsehud af at få debut for det danske A-landshold.

Han var den første spiller fra Mors-Thy Håndbold siden 2013, der fik debut på landsholdet. Dengang var det Morten Balling, der blev udtaget. Dengang var Mads Hoxer Hangaard 12 år gammel.

Mads Hoxer Hangaard skadet

Efter annonceringen af Mads Hoxer Hangaards skifte til Aalborg Håndbold, skulle Mors-Thy Håndbold have nydt godt af ham i yderligere et år, inden han skulle afsted. En del af den sæson blev dog præget af en skade.

Mads Hoxer Hangaard blev skadet i august 2021, hvor han fik en meniskskade. Den holdt ham ude i hele opstarten, og de første meldinger gik på, at han ville være ude i seks til otte uger som minimum. Den 10. september blev det så meldt ud, at han var blevet opereret i menisken, og at der ventede en pause på yderligere otte uger. Det betød naturligt, at han ikke var med fra starten af sæsonen i Mors-Thy, der indledte med nederlag på 24-30 til TTH.

I forbindelse med skaden var Mads Hoxer Hangaard træt af at se til fra tilskuerpladserne. Han udtalte dengang til Nordjyske:

“Det er selvfølgelig mega nedern. Jeg ville gerne have, at vi kunne speede det hele lidt op. Som det er for tiden med sygeplejerskernes strejke, er det svært, men vi er kommet ret hurtigt til i forhold til, hvad jeg hører andre steder fra, så jeg prøver at se positivt på det.”

Mads Hoxer Hangaard havde også problemer i sin menisk i februar 2021. Link

Mads Hoxer comeback

Efter en lang pause fra håndboldbanen grundet en meniskskade kom Mads Hoxer Hangaard tilbage på håndboldbanen igen i november 2021, da Mors-Thy Håndbold spillede uafgjort 31-31 på udebane mod KIF Kolding.

Dengang sagde han til klubbens hjemmeside efter skadespausen, der havde varet fra august 2021:

“Det har ret ud sagt været pisseirriterende at sidde udenfor, og jeg har hungret efter at spille, så det var dejligt at komme ind og fornemme banen igen og spille sammen med de andre.”

Mads Hoxer bidrog med 6 scoringer i sit comeback. Link

Videoer:

 

 

 

 

 

Statistiks

SæsonHoldTurneringKampeMål
2022/2023DanmarkVM 202335
2022/2023Aalborg HåndboldHerreligaen26111
2021/2022Mors-Thy HåndboldHerreligaen29145
2020/2021Mors-Thy HåndboldHTH Herre Ligaen2291
2019/2020Mors-Thy HåndboldPrimo Tours League1733
2018/2019Mors-Thy HåndboldHerre Håndbold Ligaen2 

 


 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER