Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Mona Larsen

Dansker topscorer i overraskelse ved Final-Four!

Denne weekend spilles der den tyske pokal Final-Four i Køln. I den første kamp kunne SC Magdeburg indløse en finalebillet, mod Füchse Berlin. I den anden kamp skulle SG Flensburg forsøge at gøre det samme, mod de undertippede MT Melsungen, i en fyldt Lanxess Arena i Køln, med 19.750 tilskuere.

For en uge siden, spillede de to hold lige op i Kassel. I dag var der ingen tvivl om udfaldet! MT Melsungen spillede SG ud af banen, ikke mindst takket være taktiske finesser fra træner Roberto Garcia Parrondo.

I optakten til kampen, var der fokus på de målmændene. Og især MTs målmand, Nebojsa Simic var oppe at ringe, allerede før kampen gik i gang – så meget at han var ved at glemme ”sit” indløbsbarn. Simic startede også rigtig godt, med flere parade og i slutningen af kampen, viste han igen sit værd, da Flensburg kom lidt for tæt på.

For det var en kamp, som MT havde fuldstændig under kontrol. Efter 13 minutter måtte Nicolej Krickau tage sin første time out, ved stillingen 8-3 til MT. I slutningen af 1. halvleg, var det især islændingen, Elvar Örn Jönsson, som sørgede for vigtige mål. Også selvom at SG kom på 12-10 og 13-11 trak MT alligevel væk og kunne gå til pause med en føring på 16-11.

2. halvleg var en tro kopi af første. Den hårdtskydende Dainis Kristopans spillede en fantastisk kamp og kunne score til 21-13 efter 38 minutter, hvilket betød en timeout fra Krickau.

Den danske træner søgte efter løsninger, og målmandsposten blev skiftet endnu engang. Hverken Kevin Møller eller Benjamin Buric kunne gøre en forskel, selvom sidst nævnte satte gang i hallen, midt i 2. halvleg, med nogle vigtige redninger. Modsat fik både Simon Pytlick og Lasse Møller mere gang i den, og Flensburg kunne forkorte til 25-22 efter 50 minutter.

En time-out forlangt af den spanske træner, gav holdet fra Hessen en kort pause, til lige at samle sig. Stregspiller Moraes, Højreback Martinovic og en Simic, der højnede sit niveau. Begge fanhjørner havde længst rejst sig fra stolene, og gav alt de havde, for de to hold.

En klar to minutters udvisningen til Mads Mensah Larsen mod Kristopans, satte for en stund en kæp i hjulet hos Flensburg. MT øgede igen, og med godt fem minutter igen, var føringen igen på 5 mål, 30-25.

Selv ikke efter den sidste time-out fra Krickau, kunne Flensburg stoppe Melsungen. Føringen var oppe på 33-26, før Emil Jakobsen scorede to gange, til slutresultatet 33-28.

Emil Jakobsen blev topscorer med 9 mål, mens Simon Pytlick og Timo Kastening scorede 7 gange hver.