Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Læsø

Nikolaj Læsø er en dansk håndboldspiller, som har gjort karriere i forskellige, danske klubber. Dertil har han fået sin debut for A-landsholdet. Læs biografi og fakta om Nikolaj Læsø her.

Fakta:

Fulde navn: Nikolaj Læsø Dueholm Christensen
Født: 15. november 1996, Aarhus
Højde: 196 cm
Vægt: 99 kg
Foretrukne hånd: Højre
Position: Venstre back
Klub: Aalborg Håndbold

Klubkarriere:

Nikolaj Læsø spillede i sine ungdomsår i Odder Håndbold. Her spillede han frem til 2017. Mens han spillede i Odder var der også tid til at spille beachhåndbold. Her spillede han for Rødby, og var med til at vinde det danske mesterskab i beachhåndbold. U-landsholdet var han også en del af, men blev kun brugt i forsvaret, hvilket han, ifølge Horsens Folkeblad, synes var for kedeligt.

Fra 2017 fik Nikolaj Læsø en central rolle hos Århus Håndbold, hvor han udviklede sig meget fra 20-årsaldren og frem. I denne periode var Læsø også lige indenom trænerfaget, da han var træner for Odders 2. divisionshold for kvinderne.

Læsø var glad for at spille i klubben, som geografisk ligger tæt på det område, hvor profilen selv er vokset op.

Bagspilleren spillede i Århus i tre sæsoner, før han skiftede klubben på hjemstavnen ud med nordens Paris og Aalborg Håndbold. Siden sommeren 2020 har Læsø nemlig spillet for klubben i nord. Her har han i løbet af sin første sæson fin succes med at spille i den danske liga og ikke mindst i Champions League. Perioden i Aalborg blev også tiden, hvor Læsø fik sin A-landsholdsdebut. Læsø skrev i sin tid en tre år lang kontrakt med klubben. Dermed er der foreløbigt udsigt til, at Læsø spiller i Aalborg frem til 2023. Om han har en klausul i sin kontrakt, som gør, at han må forlade klubben tidligere en 2023 er uvist for offentligheden.

Nikolaj Læsø – Landsholdskarrieren:

Nikolajs landsholdskarriere rækker tilbage til 2014, hvor han 28. december fik sin Y-landsholdsdebut. På dette tidspunkt var Læsø 18 år. Han nåede at spille 17 kampe for Y-landsholdet, alle kampe spillet mellem 28. december 2014 og 20. august 2015. På de 17 kampe scorede Læsø 20 mål, og havde således et målgennemsnit på 1,18 mål pr. kampe som Y-landsholdsspiller.

Efter Y-landsholdet blev Læsø rykket op på U-landsholdet. 8. april 2016 fik han sin debut. Han spillede for U-landsholdet frem til 8. januar 2017. I sin tid på dette landsholdsniveau fik han 16 kampe og scorede dertil 26 mål. Det betyder altså, at Læsø havde et målgennemsnit på 1,63 mål pr. kamp.

I nogle år var Læsø ikke aktuel på noget landshold, men det var blot i en årrække. Nikolaj Læsø blev nemlig udtaget til en landsholdssamling i starten af januar 2021 kort før VM, som han også var udtaget til i den forbindelse. VM i Egypten var dermed Læsøs første slutrunde som A-landsholdsspiller. Debuten fik han dog i en testkamp mod Norge kort før afgang til VM i Egypten 2021. I alt fik Læsø lov at spille 4 kampe i forbindelse med debuten og VM-slutrunden. På de fire kampe scorede bagspilleren 4 mål. 

Triumfer i karrieren:

Nikolaj Læsø havde på trods af utilfredshed med sin klub, Århus Håndbold, en fremragende sæson i 19/20, hvor han formåede at blive topscorer med 154 mål sæsonen igennem. Dermed slog han andre store navne i ligaen, såsom Nikolaj Øris og Lasse Møller. Det må siges at være en af Læsøs største succeser, når man snakker om klubhåndbold.

Også på landsholdet har Nikolaj Læsø haft succes. i januar 2021 var Nikolaj Læsø en af de spillere, som kunne løfte VM-trofæet og tage guldmedaljen på, da Danmark for anden gang i historien, og anden gang i træk, kunne fejre at have vundet et verdensmesterskab. Slutrunden bliver udover guldmedaljen særligt husket for at være blevet afholdt under corona-pandemien, som gjorde hele begivenheden noget anderledes end den ellers ville have været.

På klubplan har Nikolaj Læsø været med til at spille en flot Champions League-sæson med Aalborg Håndbold, som blandt andet har budt på en flot udebanesejr over Veszprem og ikke mindst nogle tætte kampe mod hold som THW Kiel og FC Barcelona.

Privatlivet – har Nikolaj en kæreste?:

Privat er Nikolaj Læsø kæreste med Caroline Molin. Molin har i flere år spillet beachhåndbold for Odders 2. divisonshold, og har desuden også være med på landsholdet i beachhåndbold. I en periode var Læsø træner for hende, og hvem ved, måske det var her det slog gnister? Parret har været sammen i flere år, og bor i Aalborg – tæt på Læsøs klub. Caroline Molin læser nu til journalist.

FAQ:

Hvor meget tjener Nikolaj, og hvad er Nikolaj Læsøs løn?

Der er ingen officielle tal på, hvor meget Nikolaj Læsø tjener i Aalborg Håndbold, men der er dog nogle antagelser og vurderinger. Blandt andet mener toplister.nu at vide, at Læsø tjener 1.000.000 kr. før SKAT om året. Det svarer til over 83.000 kr. om måneden før SKAT, mens det ca. svarer til 600.000 kr. udbetalt om året efter SKAT. Dermed er Læsø altså en af dem med den højeste løn i den danske liga.

Nikolaj Læsø – citater – Læsø svarer på sjove spørgsmål:

Læsø kan godt lide at drille sine holdkammerater, og har svaret følgende på klubbens spørgsmål om, hvem Læsø helst ville bytte plads med på holdet:

Så skulle jeg bytte plads med en af fløjene, fx Buster eller Barthold. Og det er simpelthen kun fordi jeg ved, jeg har en bedre teknik end de har ude på fløjen”.

Læs også Hbolds helt eget portræt af Nikolaj, hvor du får nogle sjove facts om bagspilleren, som du nok ikke kendte til i forvejen: https://www.hbold.dk/2021/01/06/kom-taettere-paa-vm-debuttant-nikolaj-laesoe-7-sjove-facts/ – ved du blandt andet, hvad Læsøs livret er?

Nikolaj Læsø – video:

 

 

Klubber og stats

SæsonHoldTurneringKampeMål
2021/2022Aalborg HåndboldHerre Ligaen38140
2020/2021DenmarkWorld Championship23
2020/2021Aalborg HåndboldHerre Ligaen35153
2019-20Århus HåndboldPrimo Tours Ligaen24154
2018-19Århus HåndboldHerre Håndbold Ligaen26132
2017-18Århus Håndbold888Ligaen2658

Tidens nyheder og artikler med Nikolaj Læsø:

– Nikolaj Læsø om sine medspillere: “Vi har nogle af verdens bedste håndboldspillere”
Kom tættere på VM-debuttant Nikolaj Læsø: 7 sjove facts


 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER