Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Simon Pytlick

Simon Pytlick anses af mange for at være et af Danmarks allerstørste håndboldtalenter, og han har allerede fået kampe for det danske A-landshold. Her kan du lære GOG-spilleren bedre at kende.

Fakta:

Fulde navn: Simon Bogetoft Pytlick
Født: 11. december 2000
Højde: 192 cm
Vægt: 96 kg
Position: Venstre back
Klub: GOG Håndbold
Trøjenummer: 2 for klub, 43 for landshold

Hvem er Simon Pytlicks far?

Efternavnet Pytlick er ikke ukendt i det danske håndboldmiljø, og faktisk kommer Simon ud af en vaskeægte håndboldfamilie. Simon er søn af Jan Pytlick, som i mange år var landstræner for det danske kvindelandshold og senest har været ligatræner for Sønderjyskes herreligahold. Derudover er Simons mor den tidligere landsholdsspiller Berit Bogetoft Pytlick. Berit var en del af kvindelandsholdet i starten af halvfemserne og var især kendt for sin eksplosive og direkte spillestil, som Simon også giver prøver på kamp efter kamp. Udover forældrenes kærlighed til håndboldsporten er Simons to søstre, Camilla (storesøster) og Josephine (lillesøster), ligeledes talentfulde, når det gælder håndbold. Det stopper dog ikke her.

Simon er også i familie med Ajax København-målmand Andreas Haagen Pytlick, hvis mor er søster til Jan Pytlick og far er Søren Haagen. Det var derfor næsten selvskrevet, at Simon Pytlick skulle blive håndboldspiller. 

Simon er sammen med en kammerat bosiddende i en lejlighed i Odense, som han har boet i siden november 2021. Indtil da havde han base i forældrenes hus på Thurø. Kilde

Simon Pytlick Instagram

På Instagram har Simon Pytlick over 4700 følgere, og her kan man følge Pytlicks liv både på og udenfor håndboldbanen. Du kan bl.a. se billeder fra GOG´s DM-titel, hvor han spillede en stor rolle i klubbens første danmarksmesterskab i 15 år. 

Simon Pytlick Biografi:

Karrieren begyndte i Thurø

Simon Pytlick har altid haft en stor kærlighed til Sydfyn. Han er nemlig født og opvokset på den lille sydfynske ø Thurø, hvor også herrelandstræner Nikolaj Jacobsen har bopæl. Simon er aldrig blevet presset ind i en håndboldhal på trods af forældrenes kærlighed til håndbolden. Han begyndte til håndbold som 4-årig i Thurø Håndboldklub. En klub, som har haft stor betydning for hans karriere. 

”Jeg forsatte med at spille på grund af fællesskabet på holdet og i klubben. På grund af de venskaber jeg fik. Fordi det var sjovt at komme til håndbold. Rammerne i Thurø Håndbold har været altafgørende for mig og min udvikling i andre klubber. Derfor fortjener min og mine landsholdskammeraters barndomsklubber og dets frivillige en kæmpe tak”, fortalte Simon Pytlick til Dansk Håndbold Forbund efter EM-slutrunden for U18 i 2018. 

Som U12-spiller i Thurø Håndboldklub var det mor Berit, som var træner, og her formåede Simon og resten af holdet at vinde det fynske mesterskab mange gange. I denne periode oplevede Simon også et vis pres fra forældre og andre spillere på grund af hans genkendelige efternavn. Kilde

Hvor gammel er Simon Pytlick?

Er et spørgsmål vi ofte får. Generelt er alder og kæreste noget af det folk spørger mest indtil omkring håndboldspillerne. Simon Pytlick er født den 11. december 2000.

Hvem er Simon Pytlicks kæreste?

Når der er slutrunder så bliver der altid spurgt rigtigt meget indtil om de forskellige spillere har en kæreste. Hvis i læser denne profil igennem vil vi prøve at afdække det emne efter bedst evne og holde profilen opdateret. For det kan jo skifte lidt, specielt for de unge spillere.

Simon Pytlick GOG 

I 12-årsalderen kom Simon til GOG Håndbold og trak den gule trøje over hovedet for første gang. En trøje han har spillet i lige siden. Simon var en del af et særdeles succesfuldt ungdomshold i GOG, hvor han både var med til at vinde U16-DM og U18-DM. Allerede som U18-spiller var han en del af ligatruppen i GOG flere gange, hvor han bidrog med hans eksplosive spillestil. Talentet var så stort, at GOG i 2019 skrev kontrakt med den daværende 18-årige Pytlick. I forbindelse med underskrivelsen af kontrakten udtalte Simon Pytlick dette til GOG´s hjemmeside. 

”Jeg har valgt at skrive kontrakt med GOG, fordi klubben ligger mig meget nær. Jeg kommer her fra Sydfyn og elsker at være i klubben på grund af det gode fællesskab og følelsen af, at i GOG er man som en familie”. 

Simon Pytlick – Kontrakt

Efterfølgende er Simons rolle på GOG-mandskabet voksede markant, og han er i dag en af de helt store profiler for de nykårede danmarksmestre. I 2021 blev han kåret til Årets Talent i HTH Herreligaen, og i sæsonen 21/22 var han både på efterårets hold og årets hold i HTH Herreligaen. 

Simon har altså påtaget sig mere og mere ansvar i den sydfynske klub, og er, forståeligt nok, en meget eftertragtet herre i mange af verdens største håndboldklubber. Tidligere i år valgte Simon dog med det gule hjerte at forlænge kontrakten med GOG til sommeren 2025. Du kan læse mere om kontraktforlængelsen HER. Vi kan altså få lov at nyde Simon i den gule trøje i den danske liga 3 sæsoner mere, inden han formentligt skal prøve sig selv af i udlandet. 

GOG har uden tvivl en stor plads i Simon Pytlicks hjerte, og den gule farve vil for altid være en del af ham, selvom han på et tidspunkt formentligt vil være fortid i klubben. GOG´s DM-titel i 2022 vil dog for altid have en speciel plads i Simons erindring og hjerte. En klub som har haft så stor betydning for Simons liv og karriere, og endelig blev den krydret med en DM-titel. DM-titlen betyder, at Simon og resten af GOG-mandskabet næste år kan se frem til et gruppespil i Champions League, hvor modstanderen bl.a. hedder Magdeburg og Paris-Saint Germain. 

Simon Pytlick –  Landshold

Simon Pytlick har naturligvis også været en del af diverse ungdomslandshold i løbet af sin karriere. I 2017 deltog han i ungdoms-OL i Kroatien, hvor han spillede en stor rolle i Danmarks 5. plads. I løbet af turneringen scorede han sammenlagt 30 mål, hvoraf 8 blev scoret i den sidste kamp mod Spanien. Året efter var Simon til U18-EM, hvor ham og resten af U18-landsholdet kunne tage en flot bronzemedalje med hjem. Udover den flotte præstation på banen var Simon også anfører for landsholdet og viste allerede der prøver på sit store ansvar og sin lederrolle. 

U19-VM året efter var desværre ikke den samme succeshistorie for Simon Pytlick. Landsholdet fik en bronzemedalje med hjem, men det var desværre uden Simon Pytlick i den sidste del af slutrunden. Simon blev ramt af en fibersprængning i maveregionen i en gruppekamp og var derfor nødsaget til at sidde udenfor i 3-4 uger. Simon måtte altså nøjes med at se sine holdkammerater hive bronzemedaljen hjem fra sofaen i Danmark. Kilde.

Simon Pytlick A-landsholdet

I oktober måned blev et af Simons allerstørste mål opfyldt. Han blev udtaget til A-landsholdet for første gang i karrieren, hvor han deltog i Golden League mod Norge, Frankrig og Holland. Herunder kan du se hvordan Simon modtog beskeden om udtagelsen. 

Jamen, jeg sad egentligt bare og så film med min mor, da Nikolaj ringede og sagde, at jeg var udtaget. Jeg var selvfølgelig utrolig glad – tror, det hele gik lidt hurtigt, så der gik lige lidt tid, før jeg var helt med,” sagde Simon til Hbold tilbage i oktober måned. 

Landsholdsdebuten kom i kampen mod Norge, hvor Pytlick blev noteret for en enkelt scoring. Den unge bagspiller var også udtaget til landsholdssamlingen i marts 2022, og vil formentlig om nogle år være en fast mand på holdkortet, når landstræner Nikolaj Jacobsen skal udpege spillerne til landsholdet. 

FAQ

GOG Håndbold lavede i november måned 2021 en Q&A med Simon Pytlick, hvor han svarede på forskellige spørgsmål fra fans. Du kan se hele videoen lidt længere nede, men her får du svarerne på nogle af spørgsmålene bl.a. Simons drømmeklub og hvad han laver på en kampdag.

Hvis du skulle skifte klub, hvad ville din drømmeklub så være?

”Uha, det spørgsmål får man tit. Min drømmeklub er jo GOG, fordi jeg ligesom har spillet her i så lang tid. Men hvis jeg skulle skifte. Jeg har ikke som sådan en drømmeklub i udlandet, hvor jeg tænker, der vil jeg virkelig gerne hen. Men på et eller andet tidspunkt i min karriere vil jeg rigtig gerne prøve at komme til udlandet. Hvilken klub det lige bliver, har jeg ikke rigtig nogen anelse om. Det kommer nok meget an på hvilken rolle jeg kan få i en udenlandsk klub. Så det er ikke sådan, jeg står og tænker, jeg skal til en bestemt klub i udlandet”.

Tilbage i november måned kunne den tyske avis Mannheimer Morgen melde, at den tyske klub Rhein-Neckar Löwen var interesseret i GOG-profilen. Det blev dog aldrig en realitet, og med kontraktforlængelsen i GOG, kunne man godt forestille sig, at der går et par år før Simon skifter Sydfyn ud med udlandet.  

Hvad laver Simon Pytlick på en kampdag?

”Uha, det er meget forskelligt. Hvis vi spiller sent om aftenen, så vågner jeg meget sent. Og så kan jeg godt finde på at gå en tur med vores hund derhjemme. Måske tage ud og styrketræne tidligt for lige at få kroppen i gang. Så det svinger meget for kamp til kamp, hvad jeg egentlig laver. Så jeg har ikke et fast ritual”. 

Video

Du kan få svar på forskellige spørgsmål om Simon i videoen herunder. 
 

 


Simon Pytlick
Playmaker
Født: 11.12.2000
Højde: 193 cm

SæsonHoldTurneringKampeMål
2023/2024Flensburg-HandewittBundesliga28121
2022/2023DanmarkVM 2023951
2022/2023GOG
Håndbold
Herre Ligaen24139
2021/2022GOG HåndboldHerre Ligaen35164
2020/2021GOGHTH Herre Ligaen27125


 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER