Jan Skjødt Østergaard Pedersen

Skovbakken-streg skifter til fransk håndbold.

Skovbakken-streg skifter til fransk håndbold.

Skovbakkens mandskab i herrernes 1. division i håndbold har mistet den 25 årige stregspiller Rasmus Mørup for resten af sæsonen. Rasmus Mørup skifter amatørtilværelsen i Skovbakken ud med en tilværelse som fuldtidsprofessionel i den franske Proliga frem til udgangen af juni.

Det er den sydfranske klub Istres Provence Handball, der har tegnet kontrakt for resten af sæsonen med Rasmus Mørup. Istres har solgt deres normale førstevalg på stregen til en fransk ligaklub og har i sin søgen efter en erstatning søgt til den danske første division.

"Rasmus Mørup har spillet 3½ år i Skovbakken og har gennem det meste af denne sæson været den mest scorende stregspiller i hele første division, så det er ikke tilfældigt, at det var ham de havde kig på", konstaterer cheftræner Steffen Andresen fra Skovbakken Håndbold. Cheftræneren glæder sig samtidig over, at selv om Skovbakken er en amatørklub, så er man i stand til at udvikle spillere der efterspørges på højt niveau i både ind og udland. "For os som mandskab, vil vi komme til at savne Rasmus, han har været en kulturbærer for klubben og har på det seneste været i en kolossal udvikling og en spiller der har haft en stor rolle på vores mandskab, så vi vil komme til at savne ham. Men på det personlige plan ønsker jeg ham alt det bedste i det franske. Jeg syntes det er fuld fortjent, at Rasmus får chancen i Frankrig. Det er jo også et skulderklap til os, at Rasmus har formået at skabe opmærksomhed i udlandet, slutter cheftræner Steffen Andresen."

For Rasmus Mørup bliver skiftet til fransk håndbold et step op. Istres Provence Handball rykkede inden denne sæson ned fra den franske liga og er et af de hold, der er med helt i toppen af Proligaen og jagter oprykning.

"Jeg ser frem til at afprøve tilværelsen som professionel i det franske, efter jeg specielt i denne sæson har haft en rigtig god sæson i Skovbakken. Jeg har været rigtig glad for at spille i Skovbakken, det er en fantastisk klub og nogle fantastiske holdkammerater, både dem og menneskerne omkring klubben vil jeg helt sikkert komme til at savne" fortæller Rasmus Mørup.

"Kombinationen af håndbold på et højt niveau i Skovbakken og mine studier til finansbachelor har været en helt perfekt kombination med tilværelsen i Århus. Nu mangler jeg kun et år i at være færdig som finansbachelor, men netop nu passer det fint med et halvt år i udlandet samtidig med at jeg vil forsøge at passe studierne på fjernbasis i det kommende semester" lyder det fra Rasmus Mørup.

Hvis man så på holdkortet fra Skovbakkens kamp i søndags, kunne man konstatere, at Rasmus Mørup ikke var med. Det hænger sammen med at han allerede er tiltrådt i Istres og allerede har spillet med i de første 2 træningskampe for klubben. Den franske Proliga genoptages den 9. februar og her halvvejs gennem sæsonen er Istres placeret som nr. 4, et point fra 2. pladsen i rækken.

Klubben ved den sydfranske Middelhavskyst råder i øvrigt i forvejen over danske Toke Schrøder, der har delt håndboldopdragelse med Rasmus Mørup både i Håndbold Mejrup/Hvam og i ungdomsårene i TTH Holstebro og Holstebro Elitesport.
 

Live - Sportsnyheder