Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Thomas Arnoldsen

Thomas Arnoldsen blev i 2022 kåret til årets talent i HTH Herreligaen. Her kan du lære stortalentet bedre at kende.

Fakta:

Fulde navn: Thomas Sommer Arnoldsen
Født: 11. januar 2002
Højde: 194,5 cm
Vægt: 96 kg
Position: Playmaker/Venstre back
Klub: Skanderborg Aarhus Håndbold
Trøjenummer: 11 for klub, 7 for U20-landshold

Ungdommen i Skanderborg Håndbold

Thomas Arnoldsen er en vaskeægte Skanderborg-dreng. Han er født og opvokset i byen, og han har altid spillet i Skanderborg Håndbold. Faktisk begyndte han allerede med håndbolden i Skanderborg som 4-årig. Efterfølgende viste han igennem mange år og op igennem rækkerne prøver på sit enorme håndboldtalent.

Som 16-årig flyttede Thomas ind på Skanderborg Håndbold Elite Akademi eller SHEA, hvor han spillede i 3 år, og især her fik mange mennesker øjnene op for Thomas´ talent. Han var og er ikke blot en fantastisk håndboldspiller, men han har også altid haft en stor ærgerrighed for at vinde. Lige meget om det har været håndboldtræning i hallen, styrketræning i fitnesslokalet eller løbetræning på løbebanen har Thomas altid ydet fuld indsats. Det er sådan hans tidligere træner på SHEA Morten ”Molle” Christensen beskriver ham på SHEA´s facebookside. 

GOG Håndbold

Thomas var i 2019 med til at vinde danmarksmesterskabet for U16 med Skanderborg Håndbold. DM-titlen blev kørt i hus efter en 26-22 sejr over GOG Håndbold i finalen. Året forinden var Thomas og resten af Skanderborg-mandskabet tæt på at vinde DM-guld på hjemmebane som næsten udelukkende førsteårs U16-spillere.

I semifinalen mod GOG var Arnoldsen kampens helt store oplevelse, da han med 12 mål og titlen som kampens spiller var stærkt medvirkende til at holdet kvalificerede sig til DM-finalen. Du kan læse mere om DM-semifinalerne HER. Finalen blev dog for stor en mundfuld og her kunne TIK Taastrup højest overraskende løbe med DM-guldet. 

Thomas Arnoldsen alder

Hvor gammel er Thomas Arnoldsen? Er et spørgsmål vi ofte får. Generelt er alder og kæreste noget af det folk spørger mest indtil omkring håndboldspillerne. Thomas er født den 11. januar 2002.

Livet som professionel håndboldspiller

I 2019 blev Thomas indlemmet i Skanderborg Håndbolds ligatrup som bare 17-årig. Den uofficielle debut kom i en træningskamp mod Lemvig/Thyborøn, hvor Arnoldsen bidrog med 3 mål. Allerede i efteråret 2019 fik stortalentet minutter i den bedste danske liga, hvoraf de første kom i udekampen mod KIF Kolding, hvor Thomas kvitterede med 2 mål. I 2020 blev Arnoldsen så belønnet med sin første professionelle kontrakt, da han underskrev en 3-årig kontrakt med Skanderborg Håndbold

”Jeg glæder mig rigtig meget til at spille ligahåndbold i den kommende sæson. Igennem de sidste to sæsoner har jeg trænet med ligaholdet og lært utrolig meget af de andre spillere og jeg ser derfor meget frem til at blive en del af holdet. Det betyder rigtig meget for mig at spille ligahåndbold for Skanderborg Håndbold og jeg vil bidrage med alt det jeg kan”, udtalte Thomas til klubbens hjemmeside i forbindelse med kontrakten. Kilde

Thomas Arnoldsen klubskifte

Sæsonen 2021/2022 har dog været noget anderledes for Skanderborg-drengen Thomas Arnoldsen. Efter 15 år i den grønne trøje blev den nu udskiftet med den marineblå Skanderborg Aarhus Håndbold trøje. 

”Jamen i starten, så var jeg lidt skeptisk må jeg indrømme, fordi jeg selv er fra Skanderborg, men jeg synes ud fra hele starten, så er jeg rigtig positiv”, fortalte Thomas til Hbold få måneder inde i det nye projekt. 

På Skanderborg-Aarhus holdet er Thomas da også blevet en af klubbens allerstørste profiler og har taget mere og mere ansvar. I sæsonen 21/22 blev Thomas både klubbens topscorer og bidrog med flest assist. Derudover blev han kåret til årets spiller i SAH, samtidigt med at han af håndboldkollegerne blev kåret til årets talent i HTH Herreligaen 21/22 med hele 70% af stemmerne. Og som om det ikke var nok, vandt han også prisen som ”Årets idrætsudøver i Skanderborg Kommune”.  

Fremtiden i Aalborg Håndbold

Fra sommeren 2023 flytter Thomas væk fra de trygge rammer i det østjyske, da han har skrevet kontrakt med Aalborg Håndbold. Her har han underskrevet en 3-årig kontrakt og skal bl.a. spille sammen med Mikkel Hansen, Aron Palmarsson og Niklas Landin. Spillere med erfaring, som Thomas glæder sig til at skulle spille sammen med og lære af. Vinderkulturen i Aalborg Håndbold er også en af de helt store grunde til skiftet. Kilde

Thomas Arnoldsen Landsholdskarriere

Thomas Arnoldsen har igennem ungdomsårene været en fast bestanddel af diverse ungdomslandshold. I 2019 deltog han i ungdoms-OL i Azerbaijan, hvor han blev udnævnt som fanebærer for Danmark ved åbningsceremonien foran mange tusinde tilskuere. Dette var Thomas´ første internationale turnering, og han tog derfra med en flot bronzemedalje. I 2021 deltog Thomas i U19 EM-slutrunden i Kroatien, hvor det blev til en 5. plads.

Senest deltog han i sommeren 2022 i U20-EM i Portugal, hvor Thomas var den helt store danske profil. Arnoldsen har i en lang periode haft anførerbindet for U20-landsholdet og viste ansvar alle slutrundekampene igennem.

Thomas Arnoldsen all-star holdet

Han blev nummer 2 på topscorerlisten til slutrunden og fortjent belønnet med en plads på All-star holdet. I februar måned 2022 gik en drengedrøm i opfyldelse for 20-årige Thomas Arnoldsen, da han for første gange blev udtaget til det danske A-landshold. 

”Det er en drengedrøm, som går i opfyldelse. Jeg er selvfølgelig super, superglad, og jeg glæder mig helt sindssygt meget til at blive en del af truppen”, fortalte Thomas til SAH´s hjemmeside i forbindelse med udtagelsen. 

A-landsholdsdebuten må dog lade vente på sig, idet Thomas måtte melde fra til landsholdssamlingen på grund af en ankelskade. Men mon ikke den kommer indenfor nærmeste fremtid. 

Thomas Arnoldsen – Privatlivet

Thomas Arnoldsens bror Frederik er også en del af SAH-truppen og har været inde omkring diverse ungdomslandshold. Thomas og Frederik bor sammen i Aarhus, og de har altid haft et tæt bånd til hinanden (Håndbold – MereEndBareEnSport). Derudover er Thomas barnebarn til den mangeårige formand i Skanderborg Håndbold Jens Christensen og nevø til sanger Peter Sommer Kilde.

På Instagram har Thomas over 2000 følgere. Her kan man se billeder fra Thomas´ håndboldkarriere på både klub og landshold, men også billeder fra hans privatliv bl.a. studentertiden.

Thomas Arnoldsen Kæreste

Når der er slutrunder så bliver der altid spurgt rigtigt meget indtil om de forskellige spillere har en kæreste. Hvis i læser denne profil igennem vil vi prøve at afdække det emne efter bedst evne og holde profilen opdateret. For det kan jo skifte lidt, specielt for de unge spillere.

Video:

Thomas Arnoldsens reaktion efter ligadebut for Skanderborg Håndbold i 2019.

 

 

Thomas Arnoldsen statistiks

SæsonHoldTurneringKampeMål
2022/2023Skanderborg HåndboldHerreligaen24152
2021/2022Skanderborg HåndboldHerreligaen32150
2020/2021Skanderborg HåndboldHTH Herre  Ligaen2682


 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER