Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Mona Larsen

Hvem er Juri Knorr? - Er han 1 mio. Euro værd?

Det er kommet frem, at Aalborg Håndbold skulle have givet et bud på 1 million Euro, altså ca. 7,5 millioner kroner, for den tyske stjerne, Juri Knorr. Men er han det værd? Og hvem er han?

I en tidligere artikel, som kan læses her, kom det frem, at han er den spiller, som laver flest tekniske fejl i Bundesligaen. Men som der også skrives i artiklen, er det spillere, som træffer mange vigtige beslutninger for deres hold. Det er derfor ikke nogen overraskelse, at Knorr er at finde så højt på den liste, hvor verdens bedste, Mathias Gidsel, har lavet 4 tekniske fejl færre. 

Juri Knorr fortæller, i et interview med handball-world.de (/Bock auf Handball), om sin far, håndbold-EM, fodboldstadions, spilletrøje og hår. Han er det største håb i tyskhåndbold. Han er kun 23 år gammel, men allerede ved VM 2023 blev han valgt til bedste unge spiller og ved EM i 2024 blev han valgt som bedste playmaker, og kom på All-Star-holdet, sammen med vores egen Gidsel. (Saugstrup blev valgt til turneringens bedste forsvarsspiller).

Hvem er egentlig Juri Knorr? 

Han er en spiller, som egentlig bare vil spille håndbold. Men efter at have indtaget den tyske håndboldscene på rekordtid, har alle en holdning, til det nye stjernefrø. Knorr indrømmer, at kritik fra f.eks. håndboldlegender som Stefan Kretzschmar, Michael Kraus og Pascal Hens, har ramt ham hårdt. ”Jeg tager det selvfølgelig til mig og syntes det er ærgerligt i øjeblikket. Jeg er fuldstændig åben for kritik.” Et EM på hjemmebane i Tyskland, øgede presset på den unge mand. Hans tidligere læremester i Rhein-Neckar-Löwen, Andy Schmid, havde et ønske før slutrunden: ”at han modstår dette pres, som offentligheden nogle gange uretfærdigt lægger på ham. En 4. plads ved EM, betød ikke kun, at der ikke blev hængt medaljer om halsen på tyskerne, men også den direkte kvalifikation til de olympiske lege glippede – som tyskerne kvalificerede sig til to måneder senere.

Thomas Knorr – far og håndboldlegende

Og netop de olympiske lege, er en drøm, som hele familien Knorr ønsker. I 1996 var hans far, Thomas Knorr, til OL med det tyske landshold i Atlanta. Thomas Knorr nåede at spille 501 kampe i den tyske Bundesliga og 83 landskampe. Han vandt det tyske mesterskab og den europæiske pokal. 

Thomas Knorr er en tysk håndboldlegende, som var kendt for hans ”piske”. Her refereres ikke til en frisure, men til hans knaldhårde stående skud, som kom ud af intet. Og lige netop dette skud, er også blevet et varemærke for hans søn, Juri Knorr.

”Mit første ord, var virkelig bold,” fortæller Juri Knorr. At Juri skulle begynde til håndbold, og træde i farens fodspor, var intet under. ”Jeg havde min første håndboldtræning som 5-årig, men de lod mig ikke komme ind. Jeg måtte vente til min 6-års fødselsdag…” som startede sin håndboldkarriere hos ”Minis” i VfL Bad Schwartau, som ligger i Lübeck, i Nordtyskland.

Juri Knorr prøver at lede sine tanker væk fra håndbolden, ved at læse. ”Jeg ærgrer mig tit over, at jeg ikke har en rigtig hobby, som intet har med sport at gøre, og at jeg permanent lever i en sportboble.” fortæller han også. Han studerer Virksomhedspsykologi, men pga. håndbolden, er det skubbet i baggrunden. Med håndbolden fuldt i fokus, er det vigtigt for ham at have familien og hans kæreste Friederike om sig. ”Min familie og mine venner betyder alt for mig.”

Ekstremt målrettet med sin sport, men vil helst ikke være midtpunktet. Sådan beskriver Juri Knorr sig selv. Han er en rolig, jordnær person, som bliver meget beæret over, når børn bærer en spilletrøje med hans navn på. Selv var hans første spilletrøje, en trøje fra Lars Christiansen. 

Håndbold læremester – Andy Schmid.

Mange i håndboldverdenen vil nok sige, at Andy Schmid har været med til at forme Juri Knorr. ”Andy er for mig en helt speciel håndboldspiller, men som menneske, var han endnu vigtigere for mig,” siger Knorr om sin tidligere holdkammerat i Rhein-Neckar-Löwen.

Fakta om Juri Knorr?

Født 09.05.2000 i Flensburg, Tyskland

2006-2017: Håndboldopvækst i VfL Lübeck-Schwartau

2017-2018: HSG Ostsee Neustadt/Grömitz

2018-2019: FC Barcelona

2019-2021: GWD Minden

2021-”2026”: Rhein-Neckar Löwen

Juri Knorr fik sin håndboldopvækst i VfL Bad Schwartau, som ligger ved Lübeck i Nordtyskland. Han valgte en lidt utraditionel vej, da han efter et år i 3. Bundesligaen hos HSG Ostsee, skiftede til FC Barcelona. Her spillede han for klubbens andet hold i den 2. bedste spanske liga. D. 4. december i 2018 fik han debut på 1. holdet og var med til at vinde det spanske mesterskab i 2019. 

Fra 2019 til 2021 spillede Knorr for GWD Minden, før han i 2021 skiftede til Rhein-Neckar Löwen. Han optrådte på de tyske U17 til U19 landshold og debuterede allerede som 20-årig, på det tyske A-landshold. I 2021 var han med ved VM i Egypten og ved de olympiske lege i Tokio. Siden da, har han været fast inventar på det tyske landshold.

Et dyk i karrieren.

Efter skiftet til Rhein-Neckar Löwen, led Juri Knor et formdyk. Han var andet valg efter stjernen Andy Schmid. Det store pres som ligger på hans skuldre, fra ikke kun Rhein-Neckar Löwen, men fra hele Håndboldtyskland, er stort på de 23-årige skuldre. Derfor mener mange eksperter, at et skifte vil være det helt rigtige for ham. For alle i Tyskland har en mening om Juri Knorr. Og et skifte til Aalborg håndbold, vil måske give samme faktor, som for vores egen Mathias Gidsel, som har skiftet en tilværelse i Danmark ud, med en mere anonym tilværelse i millionbyen Berlin. 

Om han er alle pengene værd? (Læs artikel her) Det må tiden vise! Potentialet har han, til at blive en stjerne. 


 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER