Jeanette Hedegård Jespersen

Islandsk klub vinder europæisk turnering for første gang nogensinde

Den islandske klub Valur har vundet EHF European Cup efter en samlet sejr på 62-61 over græske Olympiacos. Det er første gang, at en islandsk klub vinder en europæisk titel.

Med begge klubber, der jagtede deres første europæiske trofæ nogensinde, spillede Olympiacos SFP og Valur en spændende finale i EHF's tredje bedste klubturnering. De 60 minutter i returopgøret var ikke nok til at afgøre vinderen, da Valur lavede et kæmpe comeback i anden halvleg og kom tilbage fra at være bagud med otte mål til at skabe en dramatisk afslutning, inden de vandt finalen i straffekastskonkurrencen. .

Den Reykjavik-baserede klub blev det første islandske hold nogensinde til at vinde EHF European Cup Men, da Óskar Bjarni Óskarsson og hans hold overlevede den ekstremt vanskelige test på Peace and Friendship Stadium i Grækenland for at løfte trofæet. Selvom et par tusinde passionerede tilhængere, der fyldte tribunerne i rødt og hvidt, skabte en fantastisk stemning, viste Valur en stærk vilje til at starte et comeback i anden halvleg og derefter løfte trofæet på trods af de larmende omgivelser. Valur afsluttede sæsonen i EHF's tredjebedste turnering med kun nederlaget fra returopgøret i Piræus, men i sidste ende viste det sig at være deres sødeste tab, da de vandt finalen og skrev historie til sidst.