Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Jeanette Hedegård Jespersen

Norsk landsholdsstjerne melder afbud til OL

Den norske højre back Magnus Abelvik Rød har fravalgt OL for at prioritere at være i bedst mulig forfatning, når 2024/2025-sæsonen starter.

Den 26-årige håndboldspiller brækkede i januar måned sin fod, og selvom genoptræningen går som planlagt, har Magnus Rød taget beslutningen om ikke at deltage i OL i Paris til sommer. 

"Det har ikke været en nem beslutning at tage, men jeg er ikke klar til at kæmpe om en plads i OL-truppen i forlængelse af skaden. Både for mig og for Håndboldherrerne er det bedre, at jeg tager en pause fra landsholdet. Derfor har jeg meddelt Jonas, at jeg ikke er berettiget til en plads i OL-truppen," udtaler profilen til det norske håndboldforbund. 

Han tilføjer, at det er et stort privilegie at repræsentere landsholdet, men at man skal være 100 procent fysisk og mentalt klar, og at det ikke er muligt for ham. I stedet vil han fokusere på at blive helt skadesfri. 

Om afbuddet siger den norske landstræner, Jonas Wille: “Det norske landshold vil altid have brug for spillere som en skadesfri Magnus. Når det er sagt, så har jeg fuld forståelse for, at Magnus har brug for mere tid til at blive sikker på, at hans krop kan modstå den belastning, der kræves for at spille for både landshold og klub. Det støtter vi ham i, og jeg respekterer hans valg. Dialogen har også været god hele vejen igennem. Vi er enige om, at ingen døre lukkes med hensyn til det, der kommer efter OL”. 

Magnus Rød spiller i indeværende sæson i den norske klub Kolstad, men fra næste sæson spiller Rød i den ungarske klub Pick Szeged.
 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER