Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Mona Larsen

Professionel håndboldspiller: ”Jeg kunne også leve af Instagram!”

Han er professionel håndboldspiller og influencer på samme tid. Han har over 420.000 følgere på Instagram og spiller i 2. Bundesliga håndbold i HC Elbflorenz Dresden.

En ting først: Nej, Nils Kretschmer er ikke i familie med den karakteristiske venstre fløj, Stefan Kretzschmar. Den 31-årige skabte sig et rigtigt navn på en helt anden måde. Nils har flere følgere på Instagram end nogen anden tysk håndboldspiller og generelt i hele verden. Over 420.000 følger den mørkeblonde fyr på Instagram, som gerne viser tøj, sko og hans veltrænede, tatoverede overkrop frem. Han spiller ikke engang i Bundesligaen. Hvordan gør han det?

"Jeg vil sige, at Instagram ville være nok til at leve af. Ikke ekstremt fancy, men jeg kunne også leve af Instagram, hvis håndbold ikke var mit hovedjob," siger han til Bild. “Der er supermåneder, såsom oktober, november og december. Der sker meget i juletiden i modebranchen. På et tidspunkt vil forhåbentlig alle forstå, at Instagram er en seriøs indtægtskilde og et lovligt job.”

For 9 år siden, flyttede Nils Kretschmer til 2. Bundesligaklubben Elbflorenz Dresden. Siden da, har han været fast inventar og en spiller, som har haft stor indflydelse på klubben. Han ønsker at motivere flere unge til at vælge håndbold, fremfor f.eks. fodbold. 

Under Corona, besluttede han sig derfor for at opmærksomheden på håndbold skulle spredes. Gaderne i Dresden var øde, de ca. 500.000 indbyggere holdt sig til ”Stay Home” og der var masser af plads til at øve sig i at lave billeder og videoer. For Kretschmer indrømmer i podcasten på DYN, at det var pinligt og grænseoverskridende i starten.

Det er vigtigt for Kretschmer med content, men også at kunne have fuld fokus på håndbolden, især i kampe. Derfor har han engageret sin gode ven Nico, som filmer under opvarmning og laver andet content til instagram. En reel når typisk ud til mellem 500.000 og 1 million, hvilket er mere end stjerner som Mikkel Hansen og Karabatic. Det er dog vigtigt for ham at gøre et klart, at han er håndboldspiller. I en Instagram-Reel siger Kretschmer: Jeg er 1% Influencer, 99% håndboldspiller!

I weekenden spillede han sidste hjemmekamp for klubben, som er vokset ham ind under huden. Da Kretschmer startede med at filme sig selv, lægge video op på Instagram og lave andet content, gjorde holdkammeraterne tit grin med ham. ”Jeg kunne vælge at stoppe med det, da folk grinede i krogene. Men jeg kan godt lide at lave tv og moderere, jeg elsker sko og mode og derfor valgte jeg at blive ved. Der er mere mode på min Instagram, men for mig er det vigtigt, at holde fokus på, at jeg er håndboldspilleren Nils og ikke Influenceren Nils,” siger han til DYN.

I weekenden spillede Nils Kretschmer sin sidste hjemmekamp i Dresden, mod VFL Lübeck-Schwartau og mod hans lillebror, Finn Kretschmer. Mod byen, hvor han kommer fra. I Timmendorf trænede hans far dem, den tidligere Bundesligaspiller, Holger Kretschmer. Nu er en æra i Dresden slut. Han har valgt at skifte klub. Han kunne vælge at spille i 1. Bundesliga, men vil gerne have en rolle på holdet i stedet for at være 14.-15- mand i den bedste liga. Derfor skifter den populære håndboldspiller livet ud i hans anden hjemby, Dresden med en tilværelse i Großwallstadt, som ligger lidt over en halv time fra Frankfurt. Han er ikke færdig med livet som håndboldspiller, men indrømmer også, at man som Influencer kan nå meget længere, hvis man gør det på fuldtid. Men indtil da, er det en god modvægt til håndbolden. 
 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER