Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Team Esbjerg fortjener gyldent navneskifte, mener ekspert

Team Esbjerg er det tredje danske hold i nyere tid, der hermed er gået igennem en hel ligasæson uden ét eneste nederlag - akkurat som Slagelse DT gjorde det i 2007 og Viborg HK i 2009. Det får ekspert Lars Rasmussen til at give Team Esbjerg et nyt navn anno 2024.

SPAR NORD BOXEN (HBOLD.DK): Nu kan vi skrive Team Esbjerg ind i den eksklusive klub af vindere og mesterhold, og det er ganske unikt og helt fortjent, mener ekspert Lars Rasmussen. 

Team Esbjerg sikrede sig sit andet DM-trofæ i træk, da vestjyderne lørdag eftermiddag vandt den anden finale mod Nykøbing Falster med 24-20.

- Man må bare sige, at der har været ét hold, der har styret den her liga i denne sæson, og det er Team Esbjerg. Man har ikke forstand på håndbold, hvis man påstår andet. Ganske enkelt. Det, Esbjerg har præsteret, er på højde med det, som Anja Andersen med sit Slagelse Dream Team og Viborg HK præsterede to år senere: Derfor omdøber jeg hermed Team Esbjerg til Team Esbjerg Dream Team, siger ekspert Lars Rasmussen til HBOLD.dk.

- At gå igennem en hel sæson uden at tabe siger jo alt om, hvor suveræn Team Esbjerg har været. Der er bare blevet opbygget en helt særlig vinderkultur i den klub, der jo ikke tror, de kan gå fra banen med et nederlag. Den tanke eksisterer jo slet ikke. Derfor skriver det her hold sig også ind i historiebøgerne for det, de har leveret. Læg så dertil en sejr i pokalfinalen på 10 mål mod Nykøbingi en sæson, hvor man først var uden Mette Tranborg, så mistede man Kathrine Heindahl efter jul, Marit Røsberg, en finaleserie helt uden Nora Mørk med spilletid i det ordinære angreb og en skadet Henny Reistad - på baggrund af det er det jo også en helt sindssyg præstation. 

- Esbjerg sætter jo også bare trumf på ved at vinde den her finaleserie så overlegent, som de gør. Nykøbing var ikke i nærheden på noget tidspunkt. Vinder den første med 15 (!) mål og holder Nykøbing nede på 10 mål dybt inde i anden halvleg. Det skal så siges, at Team Esbjerg ikke spillede sin bedste finale i klubbens historie, men det er alle i og omkring klubben fløjtende ligeglade med. Det handler om titler, trofæer og guld, og det fik Esbjerg fingrene i i dag. Stort tillykke til Jesper Jensen og Co., slutter Lars Rasmussen.

Team Esbjerg kan dog ikke bade sig i sprit, konfetti og guldglimmer i særligt lang tid, da klubben deltager i Champions League Final 4 i næste weekend, hvor Györ venter i semifinalen lørdag eftermiddag.

Det er værd at nævne, at både Slagelse og Viborg efter deres hjemlige magtdemonstrationer efterfølgende gik hen og vandt Champions League … Historien har det jo gerne med at gentage sig …

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER