Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Mona Larsen

Topmålmand efter 22 år i buret - "du er den sidste der overhovedet kan redde noget!"

I 2022 lagde en bundesliga-rekordspiller, EHF-Pokal-, Europa- og verdensmester, skoene på hylden, efter 22 år. Men allerede i weekenden, står Carsten Lichtlein (43 år) igen i Køln med sin klub, når der skal kæmpes om en eftertragtet pokal.

I et interview med express.de, fortæller den tidligere top målmand om sin nye funktion og hvordan det er, at være tilbage i Køln.

Carsten Lichtlein siger i interviewet, at han ikke kunne vende sporten ryggen og er blevet i det. Hans kvaliteter som målmand, giver han videre til de to topmålmænd i MT Melsungen. ”Jeg fik lov at gøre min hobby til mit arbejde, da jeg var ung og nu får jeg lov at føre det videre, også selvom det er som træner. Jeg vil gerne give min erfaring videre, som jeg som spiller har samlet igennem 22 år.” Udover at være tilknyttet Bundesligaholdet, er han også ansvarlig for ungdomsafdelingen. Et arbejde han nyder: ”Man får lov at bidrage til de unge målmænds placeringsevne og reaktioner. Jo ældre en målmand bliver, jo sværere er det at ændre på målmandsstilen.” Han prøver at motivere de unge målmænd, da især ofte højden er et problem for de yngre målmænd. ”Der går en bold ind oppe i målet, fordi de ikke kommer op i hjørnet.” Udover det, er han godt klar over, at de flest unge, hellere vil score mål end at redde boldene. Derfor er det for Lichtlein vigtigt, at han formidler de unge vigtigheden af positionen. ”Du er den sidste, som overhovedet kan redde noget!”

Lichtlein indrømmer gerne, at lysten til at redde en bold, stadig er i ham. Egentlig ville han stadig gerne stå på mål, men han ved også, at på et tidspunkt er det slut. Så hellere stoppe mens legen er god. ”Kroppen bliver jo ikke yngre og de 22 år, kan jeg sagtens mærke.” Så selvom han nogle gange gerne selv ville stille sig i målet, er han glad for arbejdet i MT Melsungen. ”Jeg har to gode målmænd som jeg kan stole på.”

Netop Nebojsa Simic, regnes for en af de bedste målmænd for tiden. Men også hans makker, Adam Morawski, har haft nogle rigtig gode kampe. Begge målmænd er eget ærgerrige og de vil det. Lichtlein fortæller, at han lægger stor vægt på, at også det menneskelige mellem dem harmonerer. ”Selvfølgelig er det en konkurrentkamp, begge vil spille. Men de presser hinanden til den bedste præstation. Man kan sige, at det er et hold på holdet. Og det er grundstenen for at præstere sammen.” siger Lichtlein.

Pokal Final-Four

Hallen i Køln kommer til at koge, også selvom ingen af holdene har hjemmebane der. Pokal Final-Four er noget helt specielt. Lichtlein siger at stemningen i hallen er noget man ikke kan sammenligne med andre haller. Men Final-Four er noget specielt, da der er fire fanblokke i hvert hjørne. Og mange neutrale fans. Lichtlein er dog ikke i tvivl om, at selvom det ikke er landsholdet der spiller der, med næsten alle fans i ryggen, bliver det noget helt specielt for spillerne. 
 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER