Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Lasse Andersson glæder sig til kampe med mere knald på: -Det bliver sjovere at bruge kræfterne

Landsholdsprofilen Lasse Andersson ser frem til at kunne gå mere velkendt til stålet i de kommende og afgørende VM-kampe, hvor kræfterne forhåbentlig kommer mere til sin ret, håber han.


Danmark har mødt fem meget atypiske, uortodokse og meget ukendte spillere i de første fem VM-kampe.


Hurtige, rapfodede, små og knapt så fysisk stærke har været den typiske spiller, som det danske herrelandshold har stået overfor i kampene mod Bahrain, Congo, Argentina, Qatar og Japan.


Mandag venter Kroatien i den sidste mellemrundekamp, mens det allerede står klart, at de egyptiske værter venter i onsdagens kvartfinale. Lasse Andersson ser ikke bare frem til mere velkendt modstand men også til at kunne bruge musklerne langt mere, end han har gjort indtil videre.


Læs også: Danmark klar til værtsnationen: -Egypten med eller uden tilskuere er to forskellige verdener, mener ekspert


-Det bliver sjovt at få kampe med noget mere knald-på og fysik i begge ender og selv få lov til at gå mere til den. Det bliver fedt, når vi kommer til at spille mod lidt mere normale hold, som ofte kommer med god fysik og samtidig spiller godt, siger Lasse Andersson søndag på et digitalt pressemøde.


-Problemet mod de mere uortodokse og mindre hold er, at man ikke altid kan få lov at bruge kræfterne. Det glæder jeg mig til at kunne gøre mere nu.


Lasse Andersson erkender da også, at det har været noget af en prøve at stå overfor de fem ikke-europæiske nationer.


Læs også: Førsteprioritet er friske spillere til kvartfinalen: -Kroatien-kampen er ikke must win, siger landstræneren


Men prøven må man sige er bestået med UG, kryds og slange – og den ene storsejr efter den anden.


-Vi er ikke vant til at spille mod sådanne hold, og det har da været en prøve. Deres spidskompetencer er nogle helt anderledes, end man er vant til i europæiske ligaer. Det har været en udfordring at omstille sig til den form for ustruktureret håndboldspil.


-De spiller utrolig meget mand-mand-spil og satser på mange enkelte aktioner ud af ingenting. Det er ikke altid, at man har været helt klar på, hvad de er kommet med. Det har været sjovt at møde andre typer.


-Europæisk håndbold er meget ens, uanset hvor du kommer hen. Det er de samme åbninger og måder, man spiller på. Det er ret forudsigeligt, men det er sjovt at spille mod hurtigere typer, som laver flere forudsigelige ting. Men vi kan kun være tilfredse med vores fem kampe, som vi alle har vundet, konstaterer han.


Læs også: Lasse Andersson kniber maveonde i sig: -Vi prøver at hjælpe hinanden


Danmark her let og elegant spillet og strøget forbi alle de fælder, der kunne være forbundet med at møde de anderledes modstandere.


Det skal blandt andet tilskrives en nærmest uendelig portion koncentration og fokus, mener Andersson.


-Vi er gået ret seriøst til opgaverne. Det havde været værre, hvis alle kampe havde været tætte. Men vi har fået løst alle de opgaver, vi er stået overfor. Om det havde været bedre, sværere eller dårligere, hvis vi havde fået bedre hold fra start, det må vi jo se, når vi kommer lidt længere frem, siger han.


-Så må vi tage den derfra. Vi skal fokusere på os selv og færdiggøre mellemrunden, slutter Lasse Andersson.


Den bliver netop afsluttet i aften, hvor modstanderen hedder Kroatien.


For Danmark er den kamp uden betydning, da man er klar til onsdagens kvartfinale og allerede kan begynde at indstille sigtekornet på Egypten.


Læs også: -Nu skal tungen holdes lige i munden, konstaterer AG efter dansk super-succes


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER