Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Andreas Skov Olsen

Andreas Skov Olsen er i løbet af de sidste par år blevet en fast mand på Kasper Hjulmands A-landshold. Her kan du lære kantspilleren bedre at kende.

Fakta:

Fulde navn: Andreas Skov Olsen (Kælenavn: Andy)
Født: 29. december 1999 i Hillerød
Højde: 187 cm
Vægt: 79 kg
Position: Højre kant
Klub: Club Brugge
Trøjenummer: 7 for klub, 11 for landshold.

Andrea Skov Olsen Ungdomsfodbold

Andreas Skov Olsen har igennem sin professionelle karriere allerede repræsenteret 3 forskellige klubber på trods af sin unge alder. De første mange år var han en del af Alsønderup Idrætsforening, men blev som 12-årig tilbudt en plads i ungdomsakademiet i FC Nordsjælland og her tog karrieren for alvor fart. Alt var dog ikke lutter opture. Skov Olsen døjede i 14-årsalderen med hofteproblemer, som betød at han stoppede til fodbold. Kilde

”Da jeg var 14, stoppede jeg til fodbold. Det var rigtig hårdt mentalt i en alder af 14 at få frataget det, du elsker allermest, så det husker jeg som en kæmpe nedtur for mig”, sagde Andreas til podcasten Spiller for Spiller i 2020. 

En vellykket operation fik dog Skov Olsen tilbage på banen igen, hvor han viste prøver på sit enorme talent på diverse ungdomshold i FC Nordsjælland. 

Andreas Skov Olsen Transfer

Skov Olsen fik debut for FC Nordsjællands superligahold i sommeren 2017 mod Brøndby og noget tid efter var den driblestærke højre kant en fast del af startopstillingen. Sæsonen efter bidrog Skov Olsen nemlig med hele 22 mål og blev nummer 3 på topscorerlisten i Superligaen. Han blev belønnet med prisen som Årets Mandlige Talent, som fodboldkollegaerne havde kåret ham til. 

Herefter kunne ”Tigrene” fra Farum ikke holde på den dengang 19-årige kantspiller. Den italienske klub Bologna hentede Andreas til klubben for omkring 45 millioner kroner i sommeren 2019, men det blev aldrig den store succes for danskeren. I vintertransfervinduet i januar 2022 byttede Skov Olsen den italienske Serie A ud med den belgiske Jupiler League, da Club Brugge betalte 52 millioner kroner for ham. 

Andreas Skov Olsen har ligesom alle andre fodboldspillere været rygtet til diverse klubber igennem tiden, og her forlyder det at engelske Tottenham Hotspur var interesseret i ham tilbage i 2019. Kilde

Andreas Skov Olsen Club Brugge

Andreas Skov Olsen er på kort tid blevet en af de største profiler for det belgiske mesterhold. Efter blot 7 kampe i den blå og sorte stribede trøje havde han været involveret i hele 9 mål, og forklaringen på dette var ifølge ham selv, at han passede bedre ind på det belgiske hold og var blevet en mere komplet spiller. Kilde 

Siden har han fortsat sit imponerende spil, og sikrede bl.a. Club Brugge belgisk Super Cup-triumf i sommeren 2022 med kampens eneste mål. Tidligere på året var han også stærkt medvirkende til at Club Brugge kunne vinde det belgiske mesterskab for 18. gang. 

Andreas Skov Olsen har underskrevet en kontrakt med Club Brugge frem til sommeren 2026. Ifølge flere kilder tjener han omkring 28.000 pund om ugen, hvilket svarer til 247.000 danske kroner. 

Landshold

Andreas Skov Olsen har på trods af sin unge alder allerede opnået mange A-landsholdskampe. Han fik debut i 2020 i en venskabskamp mod Færøerne, hvor han sågar fik scoret et mål og kåret til Man of the Match. På A-landsholdet har han i alt spillet 21 kampe, hvor det er blevet til imponerende 7 mål, heriblandt 5 i VM-kvalifikationen. Skov Olsen var også en del af EM-truppen i sommeren 2021, hvor han dog ikke fik den spilletid, han havde håbet på. 

Udover A-landsholdet har han også været aktiv på diverse ungdomslandshold, herunder U18, U19 og U21. Han var bl.a. med til U21 EM i 2019, hvor han scorede et enkelt mål. 

Transfermarkt

På Transfermarkt kan du få et overblik over Andreas Skov Olsens fodboldkarriere, hvor du bl.a. kan dykke ned i diverse stats, triumfer, transfers osv. Derudover kan du også se hans aktuelle markedsværdi, som pr. august 2022 ligger på 12 millioner euro. 

Andreas Skov Olsen Stats

Fodboldspillere bliver tit bedømt på stats fremfor kvaliteterne på banen, selvom det ofte vil hænge sammen. Herunder kan du få et overblik over Andreas Skov Olsens stats igennem sin professionelle karriere. Stats fra den hjemlige liga og pokalturnering er indregnet ligesom de 6 kvalifikationskampe til Europa League i sæsonen 18/19 også er det. 

SæsonKlubKampeMålAssist
17/18FC Nordsjælland710
18/19FC Nordsjælland44266
19/20Bologna2610
20/21Bologna2623
21/22Bologna1902
21/22Club Brugge1759
22/23Club Brugge440

Kilde: Transfermarkt

HoldKampeMålAssist
A-Landshold2175
U21-landshold189
u19-landshold104
u18-landshold10

Kilde

Andreas Skov Olsen FIFA

I FIFA 21 var Andreas Skov Olsen sølvkort og 72 i vurdering, og derfor ikke den første mand på holdet for diverse FIFA-spillere. I løbet af spillet blev han brugt i tæt på 5000 FIFA-kampe. 

Sæsonen i Bologna var ikke succesfuld, og Andreas forblev derfor sølvkort og 72 i vurdering i FIFA 22. I takt med de bedre præstationer på den virkelige bane blev den 22-årige kantspiller belønnede med 2 specielle kort i løbet af spillets gang. Andreas kom nemlig på spillets ”Team of the Week” to gange på grund af gode præstationer for henholdsvis Bologna og Club Brugge. Pladsen på ugens hold blev belønnet med et inform-kort, som det hedder blandt FIFA-spillere. Kilde

Andreas Skov Olsen Kæreste

Andreas Skov Olsen danner til dagligt par med den jævnaldrende Olivia Poppe. Kæresteparret boede sammen i Italien, mens Andreas spillede i Bologna, og man må antage at de er flyttet til Belgien nu. Til oktober 2022 har Andreas og Olivia været sammen i 4 år. Olivia er datter af den danske sanger Søren Poppe, som bl.a. var frontmand for gruppen Rollo & King. 

Andreas Skov Olsen Instagram

På Instagram har Andreas Skov Olsen lidt over 51.000 følgere, og her kan du især følge hans fodboldkarriere i både klub og på landshold. Du kan bl.a. se billeder fra fejringen af det belgiske mesterskab i maj 2022, men også mere private billeder fra fx en sommerferie i Grækenland i 2022. 

Video

I videoen herunder kan du lære Andreas Skov Olsen endnu bedre at kende. Her svarer han på diverse fanspørgsmål efter debutkampen mod Færøerne i 2020

 


 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER