Ditte Hansen

Skjern-profil skifter til Ribe-Esbjerg HH

Den svenske bagspiller Alfred Jönsson skifter til en ny dansk klub efter et par sæsoner i Skjern

Den 25-årige playmaker og venstre back Alfred Jönsson spillede de første seniorår i Lugi HF og var tre år i træk på den svenske ligas All Star hold. 2019-21 var adressen Hannover – Burgdorff. De sidste 3 sæsoner har han spillet i Skjern. Han var den helt store Skjern profil i sæson 22/23 med i alt 213 mål – 142 i ligaen og 71 i European League plus 61 assist i ligaen. Der er 18 svenske landskampe på CV’et – bl.a. fra VM i Egypten i 2021, hvor Sverige vandt sølv.

Alfred Jönsson glæder sig til at flytte til Esbjerg og REHH:

Da jeg mødte Anders (Thomsen, cheftræner) og Claus (V. Madsen, direktør) følte jeg med det samme, at det var et godt match. Vi havde mange fællesnævnere omkring det at tænke håndbold – og hvordan en klub skal fungere. Mine og REHH’s mål passer godt sammen. Alle, jeg har talt med, har omtalt klubben, alt omkring klubben og Esbjerg meget positivt. Jeg tror på, at jeg kan udvikle mig som håndboldspiller i et godt miljø!”.

Anders Thomsen har oplevet, at Alfred Jönsson i samtalerne har været tydelig på mål og ønsker til fremtiden:

Jeg kan konstatere, at vi deler opfattelse af både indstilling og ambitionsniveau. I tillæg har vores snakke bekræftet mig i, at vi matcher på tilgang til processerne for at videreudvikle kompetencerne - og på træningskultur.

Vi har ved flere lejligheder haft mere end svært ved at styre Alfred som modstander. Derfor er det glædeligt, at vi fremover kommer til at drage nytte af Alfreds spillemæssige kompetencer i REHH-trøjen. Sammen med Alfred kommer vi til at arbejde målrettet på at udforske Alfreds potentiale i begge ender – og dermed på at integrere ham som ”to-vejs-spiller. Jeg har store forventninger til samarbejdet”.

REHH og Alfred Jönsson har indgået en 2-årig aftale for 2024-26.
 

Live - Sportsnyheder