Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Mona Larsen

Sportschef: ”I dag fejrer vi, indtil vi ikke kan stå op mere!”

Der var ikke mange der havde troet på det, men efter en overraskende sejr over SG Flensburg-Handewitt, kunne THSV Eisenach fejre, at et år mere i verdens stærkeste liga, var sikret.

Det var en strålende aften og kulminationen på en bemærkelsesværdig sæson. Lørdag (d. 18. maj) lykkedes det for ThSV Eisenach at vinde over verdensklasseholdet SG Flensburg-Handwitt for første gang i deres 23. forsøg og dermed endelig fuldende deres tidlige ikke-nedrykning.

En af de største overraskelser i Eisenach, er den 20-årige Marko Grgic. Som belønning fik bankelev en invitation fra den tyske landstræner Alfred Gislasson og fik sin DHB-debut mod Sverige. Med U21-verdensmestrene Justus Fischer (TSV Hannover-Burgdorf), Nils Lichtlein (Füchse Berlin) og Mika Sajenev (SC DHfK Leipzig) samt David Moré og Lion Zacharias (begge Rhein-Neckar Löwen) er Grgic med i opløbet, om at blive “Bedste unge spiller 23/23”, valgt af trænerne og administrerende direktører i HBL-klubberne.

I mellemtiden lavede ThSV-topscorer Manuel Zehnder endnu en gang en gallapræstation med sine tolv scoringer mod Flensburg. Den 24-årige schweizer, der også viser stærke nerver fra straffekaststregen, udfordrer verdens bedste, Mathias Gidsel i sæsonens slutspurt. Zehnder fører i øjeblikket med 257 mål – danskeren har 255. Selvom hans træfsikkerhed bidrog væsentligt til at blive i ligaen, sætter Zehnder holdet før sig selv: ”Selvfølgelig er det en bekræftelse og en god følelse, men følelsen af ​​holdet og hvordan vi fungerer som et hold, det overgår selvfølgelig min følelse," sagde den udlejede spiller fra HC Erlangen.

Efter kampen mod Krickaus SG Flensburg-Handewitt, udtalte sportchef René Witte, i en video: “I dag fejrer vi, indtil vi ikke kan stå mere!” Han forsætter og siger: "jeg vil gerne takke alle eksperterne, der inden sæsonen, gav os den ekstra motivation," understregede Witte selvtilfreds i et interview med tv-stationen Dyn. "Det er umuligt at beskrive, hvad der er foregået i uger og måneder. Vi har dobbelt så mange sæsonkortanmodninger, som vi kan sælge. Vores mål var at vise vores hjerter på banen, det lykkedes," sagde Witte stolt.
 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER