Fem store salg: Når dansk håndbold klæder udlandet på
Her får du et overblik over fem markante salg fra den danske liga til udlandet, der på hver deres måde har sat aftryk i håndboldverdenen.
Andy Schmid – fra Bjerringbro-Silkeborg til Rhein-Neckar Löwen
Schmid nåede knap nok at vænne sig til livet i dansk håndbold, før den tyske storklub Rhein-Neckar Löwen slog til og betalte en stor transfersum for schweizeren i 2010. I Mannheim blev han i 12 år og etablerede sig som en af verdens bedste playmakere. Et salg, der stadig står som et tidligt eksempel på, hvordan danske klubber kan omsætte talent til betydelige indtægter.
Rasmus Lauge – fra Bjerringbro-Silkeborg til THW Kiel
I 2013 hentede tyske Kiel den unge Lauge et år før hans kontrakt udløb. Klubben, der netop var forsvarende Champions League-mestre, var ivrige efter at sikre sig den danske stjerne, og Bjerringbro-Silkeborg fik dermed en god transfersum for den lovende midtbanespiller.
Henrik Møllgaard – fra Skjern til Paris
I 2016 foretog Skjern et af de største salg i dansk håndbold, da Paris Saint-Germain betalte godt for den rutinerede danske forsvarsspiller Henrik Møllgaard. Overgangen markerede et vendepunkt for Skjern og viste, at danske klubber kunne konkurrere om større summer på det internationale marked.
Simon Pytlick – fra GOG til Flensburg
Da Flensburg i sommeren 2023 sikrede sig den unge og eksplosive Simon Pytlick, var det med en stor pengepung fremme. Pytlick havde netop spillet en afgørende rolle i GOG’s danske mesterskaber i 2022 og 2023, og hans transfer viste, at de bedste danske talenter i dag er attraktive på de største scener.
Tobias Grøndahl – fra GOG til Füchse Berlin
Det seneste store salg kom i 2025, hvor GOG måtte lade den norske stjernespiller Tobias Grøndahl gå til Füchse Berlin. Berlin-klubben lagde en solid sum på bordet for at sikre sig Grøndahl Salget bekræfter, at danske klubber fortsat kan tjene stort på deres stjerner - både danske og udenlandske.