Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Mathias Gidsel

Mathias Gidsel blev i 2020 udkåret til årets talent i Primo Tours ligaen. Her kan du lære den danske stjerne bedre at kende.

Fakta:

Fulde navn: Mathias Gidsel
Født: 8. februar 1999 i Skjern
Højde: 190 cm
Vægt: 92 kg
Foretrukne hånd: Venstre hånd
Position: Højre back
Klub: Fuchse Berlin

Biografi om Mathias Gidsel der tog VM med storm:

Mathias Gidsel flyttede hjemmefra fra sine forældre i Skjern, da han blot var 15 år gammel for at starte på Oure efterskole. Det var på Sydfyn i 2015/206, og planen var at spille lidt håndboldt samtidig med det sociale ved en efterskole. Det tog hurtigt fat og blev mere og mere seriøst. Han endte med at bruge 5 år på Oure.

Mathias Gidsel alder:

Hvor gammel er Mathias Gidsel? Er et spørgsmål vi ofte får. Generelt er alder og kæreste noget af det folk spørger mest indtil omkring håndboldspillerne. Mathias Gidsel er født den 8. februar 1999.

Mathias Gidsels udvikling:

I 2015, da Gidsel tog på efterskole, vejede han 40 kg mindre end han gør i dag. De ekstra vigtige kilo er ikke kommet af sig selv, og han måtte træne hårdt for at kunne komme op på liganiveau.

For nyligt, d.15. januar 2021, satte han ny rekord som den mest scorende danske debuttant i en slutrunde. Ud af 11 forsøg scorede han hele 10 mål. Det var i slutrunden mod holdet Bahrain i VM i Egypten. Det før indehavende besidder af denne pris var Lars Christiansen, da han i VM i 1995 mod Rumænien scorede otte mål i sin slutrundedebut.

Landsholdskarrieren, og overhalingen af sit eget idol:

Mathias Gidsel, som på nuværende tidspunkt kun er 21 år gammel, spiller på det danske herrelandshold i håndbold. Det blev han udtaget til i efteråret 2020. Ellers spiller han for den danske klub GOG, hvor han både er højre back og playmaker. Han har nemlig hurtige fødder, hænder og hovedet. Hans debut på herrelandsholdet var med Finland d.7. november 2020 hvor han scorede tre mål.

Mathias Gidsel er ikke den klassiske model på en herrelandsholdsspiller. Både på grund af hans alder, men også med den lavere vægt og højde. Det har dog ikke stoppet de to trænere Mathias Albrektse og Nicolej Krikau i at tro på hans værd som bagspiller de sidste par år. Især dem takker han for sin opnåelser. ” Det har været fedt, at der ikke på forhånd er sat forhindringer op for mig, men at jeg har fået chancen for at bevise mit værd som bagspiller.” (Ubold.dk)

Niclas Kirkeløkke, som har været Gidsels helt store GOG-idol, blev selv valgt fra da landstræner Nikolaj Jacobsen udtog sit VM-hold. Til det udtalte Gidsel til TV2 at ” Det er lidt mærkeligt, men det da et kæmpe skulderklap.”

Tidlige triumfer i karrieren:

Primo Tours Ligaens All Star hold

Grundet corona har kåringen af Primo Tours Ligaens All Star hold fungeret anderledes i år. Der afholdes dermed ikke en semi- eller finalekamp. Det er derimod Håndbold Spiller Foreningen, de danske udlandsprofessionelle og spillerne selv fra Primo Tours Ligaens 1. division der har stemt på hvem de mente der var mest værdige. Mathias Gidsel løb afsted med 54% af stemmerne i Årets Mandelige Talent 2019/2020

Gidsel udtaler følgende om at vinde prisen: ” Jeg tænker, uden at skulle puste mig for meget op, at titlen er en begmand til en hel del mennesker, også i DHF-systemet, jeg har mødt gennem årene, og som har fortalt mig, at det der med at være bagspiller, det kunne jeg godt glemme” (Ubold.dk)

Gidsels kontrakt i GOG er forlænget til 2022. Han udtaler på GOG Sports YouTube kanal at han er glad for at få lov til at spille i flere sæsoner. ”Jeg har snart været her i seks år nu… GOG har været med til at danne mig som menneske og håndboldspiller. Jeg føler også jeg skylder GOG lidt.” Se resten af interviewet her: (kilde)

Privatlivet og corona nedlukning:

Corona epidemien har ramt alle hårdt både privat og fagligt. De danske landsholdsspillere har ikke længere kunnet træne i hallerne under nedlukningen, hvilket har været svært. Derfor har de måtte finde andre alternative måder. Gidsel udtaler grinende at han: ”Har taget 6 kilo på. De fleste naturligvis i venstre overarm” (Ubold.dk)

Mathias Gidsel’s Instagram:

På Instagram har Mathias Gidsel på nuværende tidspunkt over 5.000 der følger med. Her kan man blandt andet se billeder tilbage fra da han vandt DM på Oure i 2016. Se hans Instagram her: (kilde)

Hvem er Mathias Gidsel kæreste?

Privat bor Gidsel med sin kæreste ved navn Thea i Odense. Hun har stået for det meste af indretningen i boligen, men han har dog fået sit TV op og hænge. Han fortæller blandt andet om sin kost der især består af salat, og hvordan det er vigtigt at få sin søvn. Se videoen af deres lejligheden i bunden af siden. Den er fra GOG-Sports YouTube.

FAQ:

Hvad er Mathias Gidsel løn?

Der er ingen offentlige tal på, hvor meget Michael Gidsel tjener. Dette hænger sikkert sammen med at has karrierer er så forholdsvis ny. Generelt er håndboldspillere desuden meget lukkede omkring deres løn. Her er dog et link til de bedst betalte spillere: (Kilde)

Video med Mathias Gidsel:

Mest læste nyheder om Mathias Gidsel:

Mathias Gidsel på toppen i VM 2021 topscorerlisten
Landstræneren ser gerne flere langskud fra Mathias Gidsel: -Han skyder ikke så tosset
Stort arbejde venter: -Vi holder Mathias Gidsel i kort snor i øjeblikket, joker Mads Mensah
Mathias Gidsel blev ugens spiller !!
Mathias Gidsel skal til VM: Det hele er gået ret hurtigt

Andre portrætter

Mikkel Hansen
Henrik Møllgard

Klubber

SæsonHoldTurneringKampeMål
2023/2024Füchse BerlinBundesliga34262
2023/2024Füchse BerlinDHB-Pokal543
2022/2023DenmarkVM 2023960
2021/2022GOG HåndboldHerre Ligaen22116
2021/2022Denmark European championship 2022738
2020/2021DenmarkOlimpics Tokyo846
2020/2021GOGHTH Herre Ligaen35173
2020/2021DenmarkWorld Championship939
2019/2020GOGPrimo Tours League2451
2018/2019GOGHerre Håndbold League2219
2017/2018GOG Håndbold 888League41

 


 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER