Nikolaj Jensen

Siden Kristina Jørgensen fik landsholdsdebut har hun opnået denne vanvittige milepæl

Siden Kristina Jørgensen fik landsholdsdebut i den 25. juli 2017, har hun spillet samtlige A-landskampe.

SCANDIC CPH STRANDPARK (HBOLD.dk): Hvis du er i tvivl om, hvor mange kampe det danske kvindelandshold har spillet på sådan cirka fem år, så bare spørg Kristina Jørgensen.

Noget der er lige så sikkert som amen i kirken og harpiks på håndbolden, det er, at Kristina Jørgensen spiller, når det danske kvindelandshold træder ind på banen.

Sådan har det i hvert fald været siden juli måned 2017, hvor hun fik debut og ikke siden har misset én eneste landskamp.

Selvom hun ikke helt vil kalde sig for én af de mest rutinerede, så er hun ved at være deroppe af:

- Siden jeg startede, har jeg spillet alle kampene. Det er bare megafedt. Men der er mange, der er mere rutinerede end mig: Sandra Toft, Trine Østergaard, Kathrine Heindahl, Anne Mette Hansen … Men jeg vil sige, jeg er i mellemlaget nu, siger Kristina Jørgensen til HBOLD.dk og uddyber:

- Det er min syvende slutrunde nu. Jeg prøver at hjælpe de nye og unge, ligesom Sandra og de andre hjalp mig, dengang jeg var ung. Jeg prøver at gøre det samme nu.

Det siger noget om, hvor erfaren Kristina Jørgensen efterhånden kan tillade at kalde sig, når hun i en alder af bare 25 år kan sige, at hun hjælpe de nye og unge på vej:

- Jeg elsker at hjælpe folk, mine veninder og alle dem, der kommer her. Det giver mig meget at føle, at jeg kan give dem noget og hjælpe dem. Jeg prøver selv at tage imod hjælp fra de yngre. Alle bidrager med gode råd til hinanden. Det er ikke kun en envejskommunikation, men vi prøver at hjælpe hinanden på kryds og tværs, lige meget om man har fem eller 150 landskampe.

- Hvad er det den her landsholdsgruppe kan, ifølge dig?

- Meget. Den er bred. Alle bidrager. Forskellige spillere bidrager med noget unikt hver især. Vi har et godt sammenhold, alle kan med alle, og det er bare virkelig unikt, slutter Kristina Jørgensen.

I de 97 A-landskampe har Kristina Jørgensen banket 256 mål ind, hvilket giver hende et målsnit på 2.6 mål per kamp.