Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Patrick Andersen

Fremragende Landin sikrede dansk sejr

Danmark spillede torsdag aften første testkamp forud for VM i Frankrig. Her blev det til en sejr på 24-21 mod Ungarn, efter storspil af Niklas Landin.

Danmark kom foran 2-1, men så fik ungarerne for alvor fat defensivt, mens også Roland Mikler begyndte at agere levende mur i det ungarske mål.

Specielt havde de danske fløjspillere det svært i første halvleg, hvor de misbrugte flere store chancer. Niklas Landin storspillede dog i det danske mål, og sørgede for ungarerne ikke trak for meget fra.

Ved pausen var Ungarn i front med 8-10 og i begyndelsen af anden halvleg nåede den ungarske føring op på 10-14, men så kom Danmark for alvor i gang.

Morten Olsen udlignede til 15-15 med et kvarter tilbage af opgøret. I den sidste del af opgøret fik både den ungarkse landstræner, Xavier Sabate, og stregkæmpen Bence Banhidi, rødt kort. Sabate for at have brokket sig højlydt til dommerne gentagende gange, mens Banhidi, ifølge dommerne, plantede en albue i hovedet på René Toft Hansen.

Det gav danskerne momentum i den resterende del af kampen, hvilket resulterede i en sejr på 24-21.

Fredag skal Danmark igen i aktion, hvor modstanderen er Egypten i Skjern Bank Arena.