Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Maveonde eksploderer på det danske hold: -Vi skal tage det alvorligt, siger landstræneren

Landstræner Nikolaj Jacobsen understreger, at det danske hold er hårdt ramt af maveonde og førsteprioriteten lige nu bliver at få så mange klar som overhovedet muligt.


Inde på banen har Danmark vadet i succes og vundet alle kampe overlegent.


Det er mest udenfor banen, at det danske herrelandshold egentlig har mødt modstand i form af positive coronaprøver, fibersprængninger, en forstuvet ankel og nu maveonde, der spreder sig med lynets hast på holdet.


Mikkel Hansen, Johan Hansen og fysioterapeut Anja Greve var slet ikke med til kampen og måtte ligge hjemme og pleje dårlige maver, mens også Mads Mensah, Morten Olsen, Lasse Andersson og flere fra ledergruppen har været ramt.


Læs også: -Nu skal tungen holdes lige i munden, konstaterer AG efter dansk super-succes


-Vi er da udfordret lige nu. Ingen tvivl om. Det skal tages alvorligt. Det er svært at gøre noget ved. Når du først får det ind på holdet, så er det desværre noget, der har tendens til at sprede sig, siger Nikolaj Jacobsen lørdag aften på et digitalt pressemøde.


-Det er rigtig ærgerligt og forstyrrer en hel del, understreger han.


Er du selv ramt?


-Ja. Lidt. Men det er ikke noget, der er så slemt. Der er også flere af lederne, der har lidt. Michael Bruun (målmandstræner red.) har været på toilettet flere gange, end han lige plejer. Men det er ikke værre end det, siger han.


For at undgå for mange maveonde-tilfælde har landsholdet allerede nu taget nogle forholdsregler.


-Vi kan ikke gøre så meget. Vi holder dem, der er ramt, på værelserne. Og så skal de lade være at sætte sig ned i fællesrummet. Men der er simpelthen ikke værelser nok til, at vi kan isolere nogen. Det tror ikke, man har taget højde for. Det er svært at inddæmme det helt.


Læs også: Karakterbog: Løven i buret blev sluppet fri


-Mads (Mensah, red) og Mikkel (Hansen, red.) bor sammen og kan ligge og hygge sig med deres dårlige maver. Resten er svært at styre. Vi har bragt maden op til Mikkel og Johan i dag, siger han.


Der har været rigeligt at se til for landsholdschef Jacobsen og sundhedsstaben rundt omkring holdet.


Det er ikke kampene inde på banen, der har været de største udfordringer i den første uges VM.


-Der er ingen nemme dage i Kairo. De nemmeste dage har været på banen. Men spillerne tackler det godt, og tager det i stiv arm. I morgen skal vi se, om vi kan få folk friske igen – og se lidt video på Kroatien.


-Førsteprioritet for os er at have folk så friske som muligt til kvartfinalen. Så må vi se, hvordan folk har det på mandag mod Kroatien, og hvor mange der kan spille, slutter han.


Emil Jakobsen er tryg ved, at sundhedsstaben nok skal få styr på situationen inden alt for længe.


-Vi har været her i 11 dage nu. Vi havde nok regnet med, at det ville komme på et tidspunkt. Det er måske lidt heldigt, at det kommer nu, og så forhåbentlig er færdigt inden kvartfinalen.


-Vi bruger ikke så meget tid på. Vi har en god sundhedsstab på holdet, der forhåbentlig har styr på det, siger han på det digitale pressemøde.


Danmark er med aftenens 34-27-sejr over Japan klar til kvartfinalen som etter i pulje uanset udfaldet af de sidste kampe.


Søndag findes modstanderen til det danske hold, hvorfor forberedelsesmulighederne er noget nær perfekte …


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER