Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Emilie Munkø Lindholdt

Én dansker er med: her er de største talenter lige nu

I den netop afsluttede sæson har rigtig mange unge talenter skabt opmærksomhed og vist sig frem, på den helt store scene. Handball World har udvalgt de talenter under 22 år, der tales allermest om lige nu.

Listen koncentrerer sig udelukkende om spillere under 22 år, så nogle af dem vi har hørt meget om og set meget til, som Elias Skipagøthu og Nils Lichtlein, vil ikke forekomme. Dertil kommer, at listen kunne fortsætte i uendelighed, hvis der skulle peges på alle de dygtige og talentfulde unge mennesker, der viser sig frem på håndboldtoppen lige nu. 

Handball Wolrd har derfor udvalgt de spillere, der har gjort sig mest bemærket i denne sæson.

Francisco “Kiko” Costa (højre back)

Den 19-årige portugiser er allerede en nøglespiller på det portugisiske landshold og i sin klub, Sporting Lissabon, hvor han for nylig blev topscorer i den portugisiske liga. Der er ingen tvivl om, at der skal holdes øje med ham i fremtiden. 

Óli Mittún (playmaker)

Den folkekære og fremadstormende landsholdstrup på Færøerne, har fornøjelsen af én af de absolut største talenter. Óli Mittún, der spiller i IK Sävehof, er også bare 19 år, men var til det seneste EM med til at sikre uafgjort med Norge. Netop den kamp var, ifølge Mittún selv “det største i færøsk håndboldhistorie”. 

Marko Grgic (venstre back)

20-årige Grgic slår til daglig sine folder i ThSV Eisenach og er for nyligt udtaget til det tyske OL-hold. I sin første Bundesliga-sæson har han lavet 42 assists og scoret 100 mål og som Eisenachs næstmest scorende spiller, bidragede han til at sikre holdet overlevelse i Bundesligaen.

Frederik Emil Pedersen (playmaker)

Den bare 18-årige Pedersen skiftede fra Ajax København til GOG sidste år, og i følge Handball World har han en stor fremtid foran sig. Ved U19-VM sikrede han sig MVP-titlen og der er ingen tvivl om, at han er værd at holde øje med i fremtiden. 

Petar Cikusa Jelicic (playmaker)

18-årige Cikusa har haft en vild sæson, hvor kometkarrieren for alvor er blevet skudt igang. Først hjalp han Spanien til titlen ved U19-verdensmesterskabet, og derefter blev han forfremmet til Champions League-vinderne i FC Barcelona, hvor han for nylig har forlænget sin kontrakt. Cikusa er også udtaget til den spanske bruttotrup til OL-forberedelserne

Aleksandar Capric (venstre back)

Endnu et stortalent fra Kroatien, der til dagligt spiller i ThSV Eisenach, hvor han har kontrakt de næste tre år. 20-årige Capric nåede en plads på All Star-holdet ved U19-VM, hvor han hjalp sit hold til bronze.

Bence Imre (højre fløj)

21-årige Imre kommer fra en rigtig sportsfamilie. Hans far er flere gange olympisk mester og verdensmester i fægtning og hans mor spillede håndbold på det ungarske landshold. Nu er det sønnikes tur og det går fremragende for ham. I THW Kiel skal den unge Imre træde i Kiel-legenden, Niclas Ekbergs, fodspor og det har han allerede vist flere gange han kan. 

 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER