Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nicoline Holden

Norge drømmer om kvartfinale ved OL

Norge har ambitioner om at kvalificere sig til kvartfinalen ved OL i Paris.

Norge har for første gang i historien vundet back-to-back optrædener ved de Olympiske Lege. Efter en imponerende syvendeplads i Tokyo 2020 er det blot tredje gang, det norske herrehold har kvalificeret sig til OL. Første gang var i 1972, hvor de endte på en niendeplads. Nu har holdet ambitioner om at nå kvartfinalen igen, som de gjorde i den seneste turnering.

I de sidste år har det norske herrelandshold vundet sølvmedaljer ved VM i 2017 og 2019. I 2020 vandt Norge bronze, men i 2021 og 2023 spillede Norge ikke om medaljer, da de endte på en sjetteplads. Ved EM i 2022 sluttede Norge som nummer fem, og i 2024 var de helt nede på en niendeplads.

De viste deres værd og kvalificerede sig til de Olympiske Lege i Paris 2024 ved at dominere den tredje olympiske kvalifikationsturnering, som blev afholdt i marts i Tatabanya, Ungarn. Norge imponerede ved at besejre værtsnationen Ungarn med 29:25, udfordrede Portugal med en sejr på 32:29 og knuste Tunesien med 41:24, hvilket sikrede dem den eftertragtede plads i Paris 2024.

Den dominans, som Norge viste ved kvalifikationen, førte til spørgsmål til deres træner Jonas Wille, da de på ingen måde fandt niveauet ved EM i 2024, hvor de kun vandt tre af deres syv kampe.

Norge råder stadig over en imponerende generation af håndboldspillere, med Sander Sagosen i spidsen. Sagosen er blot 105 mål fra at overgå Roger Kjendalens rekord for flest mål scoret af en spiller for det norske herrelandshold. Holdet har også en solid og erfaren trup med spillere som Harald Reinkind, Kristian Bjørnsen, Torbjørn Bergerud og Christian O’Sullivan, som har udgjort kernen i det norske landshold de seneste år.

”Det har været en spændende og interessant proces. Blandt andet har spørgsmålet om antallet af venstre fløje kontra antallet af højrebacks været et emne. Et andet dilemma har været, om der er plads til både Aga og O'Sullivan som defensive specialister i en lille trup på 14 mand. Her er vi landet på, at O'Sullivan bliver vores fjerde højrehåndsback. Det giver plads til både Blonz og Barthold,” siger Norges træner, Jonas Wille, til IHF.

Norge er i gruppe B ved de Olympiske Lege i Paris, hvor de skal møde tre andre hold fra Europa: Danmark, Ungarn og Frankrig. Derudover er Egypten og Argentina også i deres pulje. Det er derfor ikke nogen let pulje, som Norge befinder sig i. De skal finde tilbage til deres topniveau, hvis de skal have håb om at kvalificere sig til en kvartfinale for anden gang i træk.

Norge spiller første kamp ved OL den 27. juli, hvor de møder Argentina.
 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER