Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

19-årigt supertalent tager særligt ét råd fra mentaltræner alvorligt

For 19-årige Julie Scaglione er det ikke bare gået stærkt - det er gået rigtig stærkt: Af og til også for stærkt, hvis du spørger hovedpersonen selv.

Derfor har Ikast-skytten også set sig nødsaget til at søge hjælp udefra for at få bugt med mange af de tanker, der har kørt rundt i hovedet på det unge håndboldtalent.

På rekordtid har hun spillet sig ind i håndboldhjerterne på danskerne, og allerede som 17-årig blev hun omtalt som Danmarks største talent, og hun blev gerne sammenlignet flittigt med Anja Andersen.

Det er derfor ikke småting, der er blevet sagt og ment om Julie Scaglione, og selvom hun altid har haft gode mennesker omkring sig, så har hun søgt hjælp fra andre end nære venner, holdkammerater og familie:

- Jeg har en masse gode mennesker omkring mig. Men jeg har været i kontakt med en sportsvejleder og mentaltræner i forhold til, hvordan jeg skal gå til sådan en slutrunde med medier, pres ude fra og masser af mennesker, siger Julie Scaglione til HBOLD.dk og uddyber:

- Det bliver ekstremt men også megafedt. Heldigvis er der masser mennesker omkring mig, der hjælper, og så er det bare at have det sjovt med det.

Julie Scaglione har suget til sig af de mange gode råd, hun har fået.

Èt af de vigtigste råd handler om, hvordan hun skal håndtere de sociale medier, som godt kan gå amok under sådan en slutrunde - og særligt på hjemmebane:

- Jeg har meget fokus på de sociale medier. Der har jeg fået en masse gode råd med. Det er selvfølgelig forskelligt fra person til person, hvad man gør. Nogle sletter nogle sociale medier, men jeg tror, jeg skal finde min vej ind i det.

- Det bliver noget med at prøve mig frem - måske slette Facebook? Jeg skal finde min vej igennem det og så tage det dag for dag.

- Hvad betyder det så at været omgivet af et landshold, der har så meget erfaring og rutine?

- Det er rart, at jeg har pigerne, jeg kan gå tilbage til. Jeg har set situationer, hvor de har været mest presset og omvendt. De kender mine grænser. Når jeg er helt ude af den og frustreret, så ved de, hvad de skal hjælpe med og snakke med mig om. De ved, hvornår de skal sige noget, og hvornår de ikke skal sige noget.

- Jeg synes heldigvis, det er ret naturligt at blive en del af det her hold, og jeg er blevet taget godt imod, slutter Julie Scaglione.

Julie Scaglione har indtil videre scoret ni gange for Danmark ved VM.
 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER