Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Althea Reinhardt er ved at finde sig til rette med sit lod på landsholdet

Althea Reinhardt støtter Sandra Toft bedst muligt, og er helt bevidst om sit lod som andetvalg i det danske buret. Anden-keeperen er udmærket klar over, at der skal meget til, før hun får spilletid, men forbereder sig alligevel, som var hun det klare førstevalg.


HERNING, HBOLD.DK: Althea Reinhardt står som det sikre førstevalg hjemme i Odense.


Både i ligaen og Champions League henviser hun sin hollandske keeperkollega – og verdensmester – Tess Wester til bænken.


Når hun trækker landsholdsdragten over hovedet, er det dog lige omvendt for den 24-årige aarhusianer, som i skyggen af Sandra Toft har en markant anderledes rolle.


Selvfølgelig under Reinhardt Sandra Toft alt det bedste, men det er også en helt særlig situation på den ene side at være en støttende holdkammerat og håbe, det går godt, og på den anden side være en konkurrent og være den, der gerne vil stå alle minutterne og få ansvaret.


-Det er en anderledes opgave, end jeg er vant til. Det kan være frustrerende nogle gange, men sådan er det. Det er den rolle, jeg har fået, og den har jeg affundet mig med. Men det betyder ikke, at jeg læner mig tilbage og bare slapper af, siger Althea Reinhardt i et stort og ærligt interview til HBOLD.dk og uddyber:


-For mig handler det om at præstere, når jeg får chancen. Det vil jeg ikke gøre, hvis jeg er frustreret. Så vil jeg ikke spille godt, når jeg først kommer ind. Det har været mit lod på landsholdet, men jeg er også ved at finde min rolle i det.


-Jeg vil gerne presse på og udfordre Sandra Toft på en god måde. Vi har et sindssygt godt makkerskab, men vi er stadig også konkurrenter. Det fungerer helt vildt godt. Jeg vil jo gerne gøre mit ypperste hele tiden og byde så meget ind som muligt. Og tage chancen når jeg får den.


Danmarks tre indledende kampe har budt på bare en halv times spilletid for Reinhardt.


Men Odense-keeperens forberedelse til kampene er faktisk nøjagtig den samme, om hun er første- eller andetvalg.


-Min forberedelse er, som skulle jeg starte og have mentalitet til, at når jeg kommer ind på banen, skal giver jeg den fuld gas.


-Jeg elsker at spille håndbold, så når jeg endelig kommer ind, nyder jeg de minutter, jeg får, siger hun.


-Det er klart, jeg vil gerne spille noget mere. Det vil da også være træls at have en håndboldspiller, der ikke vil spille samtlige minutter. Men det er ikke noget, jeg kan gøre noget ved udover at træne hårdt og bidrage med det, jeg kan og hjælpe Sandra, slutter Althea Reinhardt.


Althea Reinhardt fik debut for det danske kvindelandshold i 2016 og har været med til de seneste fem slutrunder.


Hun har i ungdomstiden haft stor succes med diverse U-landshold, hvor Reinhardt har vundet U17 EM-bronze, U18 VM-bronze, U19 EM-guld og U20 VM-guld med blandt andre Lærke Nolsøe og Mie Højlund.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER