Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Ditte Hansen

Jesper Jensen: Nykøbing er også gode til at være i underdog-rollen

Esbjerg-træneren forventer en svær opgave mod NFH, når de to mødes tirsdag i den første DM-finale.

Nykøbing F. Håndbold sendte chokbølger gennem håndbolddanmark, da de slog Odense i semifinalen og kvalificerede sig til finalen mod Team Esbjerg. Tirsdag aften begynder årets finale, og selvom esbjergenserne står med favoritværdigheden, har semifinalerne vist, at der ikke kan tages noget for givet i Kvindeligaen.

For finalemodstanderen udviste en uhyggelig skarphed, gejst og taktisk snilde, da de slog fynboerne ud. Nykøbing F. Håndbold tabte den første semifinale med 18 mål, for så at vinde de to næste.

At kunne gøre det kræver noget specielt, og derfor indgyder resultatet også stor respekt hos cheftræner Jesper Jensen.

– Det bliver en svær opgave. Det kan man se ud fra kampene, som Nykøbing spillede mod Odense. Det er kaotisk, og det er ment på den gode måde. De er gode til at få rodet godt rundt i gryden, og det kan få ens fundament til at ryste, siger Jesper Jensen.

Via deres syv mod seks-spil, som blev ledt af en velspillende Kristina Kristiansen i semifinalerne, rystede de Odense, der havde svært ved at finde fodfæste i de to sidste kampe. Sandsynligheden, for at det kommer til at ske igen i finalerne mod Team Esbjerg, er stor, og derfor gælder det for holdet om at være forberedt på det. Og mere til.

– At få styr på deres syv mod seks, bliver noget af det vigtigste. Nykøbing er også gode til at være i underdog-rollen og spille frit, og det skal vi have styr på. Der er mange, der gør os til favoritter, og det har vi det fint med, men ligegyldigt hvilken rolle, vi har, så er det en følelse, vi skal kunne håndtere. Det har vi været gode til, og jeg har også på fornemmelsen, at vi kan gøre det igen, siger cheftræneren, der denne ene gang benytter sig af en floskel.

– Vi skal tage én bold ad gangen. Jeg plejer normalt ikke at bruge dette kliché, men sådan bliver det mod Nykøbing, og så skal vi se, om det ikke er nok efter 60 minutter. Vi har efterhånden mødt dem mange gange, og vi er blevet bedre til at håndtere disse møder. Der har også været flere kampe nu, hvor der har været noget på spil, og jeg syntes, at vi har løst de opgaver godt, og der har jeg også en god fornemmelse, siger han.

I modsætning til tirsdagens modstander har Team Esbjerg-spillerne ikke spillet denne weekend. Med skaderne in mente har det været belejligt, men der tages stadig ingen chancer.

– Det ser positivt ud. Om en, to eller tre bliver klar, finder vi ud af tirsdag. Men den pause, vi har kunnet give, har været god, siger Jesper Jensen.

Marit Røsberg Jacobsen og Mette Tranborg er ude. Kathrine Heindahl bliver sammen med Henny Reistad og Nora Mørk testet på dagen.

Team Esbjergs trup til kampen i Kvindeligaen finale kamp 1 mod Nykøbing F. Håndbold tirsdag den 21. maj kl. 20.00 i Blue Water Dokken.

Målvogtere: Anna Kristensen og Amalie Milling
Venstre fløj: Sanna Solberg
Højre fløj: Anne Tolstrup Petersen
Streg: Kathrine Heindahl, Rikke Iversen og Kaja Kamp
Bagspillere: Kristine Breistøl, Live Rushfeldt Deila, Julie Bøe Jacobsen, Michala Møller, Nora Mørk, Luciana Resende Rebelo og Henny Reistad
 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER