Nikolaj Jensen

Landsholdsprofil ser positivt på det høje forventningspres

Inden VM har de danske håndboldspiller øvet sig særligt meget på at tælle ned - ikke bare dagene op til premierekampen foran en udsolgt Boxen men også nedtælling til, at guldmedaljerne kommer i hus, ikke?

For de fleste er det temmelig simpelt at tælle: 4 … 3 … 2 … Hvad kommer så?

1! 

Den tælleøvelse er de danske håndboldkvinder nok ganske træt af at både lave men også høre på: Som optakt til VM på hjemmebane har pressen såvel som hr. og fru håndbold-Danmark mindet Jesper Jensens tropper om, at nu er det tid - tid til guld. 

Ved de seneste tre slutrunder er Danmark nemlig blevet nummer 4, så 3 og senest nummer 2. Og så er det jo meget nemt at regne ud, hvad Danmark bliver til dette VM? 

- Jeg er stolt over, at det pres er kommet på os. Det er et bevis på, at vi er igennem en proces, og vi har gjort det godt igennem mange år. Mange vil gerne se os spille. At lægge pres på os er en positiv ting, så længe vi håndterer det godt som trup. Det er et kick til selvtilliden og et billede af, at vi er en trup, der har gjort det godt, det skal vi huske på, siger Mie Højlund til HBOLD.dk.  

- Hvordan sørger du for at være der, hvor du skal være?

- Det handler om, at jeg skal være ærlig overfor mig selv. Jeg har en tendens til at tage en skal på, hvor jeg siger, at jeg i hvert fald ikke er nervøs. Men for mig, og sikkert også alle andre, handler det om at være ærlige om, hvordan man har det. Så længe vi snakker om, hvordan vi håndterer det, så tror jeg ikke, det bliver noget problem.

- Hvad skal I sige til hinanden for, at det lykkes?

- Nu kommer vi til at have nogle samtaler om det som trup, fordi det er første gang rigtig mange af os prøver en slutrunde på hjemmebane. Vi er nødt til at få snakket om det, fordi det har været en drøm for mange af os i mange år. For mig handler det om at få sagt det højt, så man ikke går og er megaspændt og ikke kan få det ud af kroppen. 

- Hvor vigtigt er det som hold at have de her samtaler?

-  Det er vigtigt: Især nu med slutrunde på hjemmebane. Jeg har en forventning om, at en slutrunde på hjemmebane kommer med et større pres, end vi har været vant til førhen. Det er ikke noget, vi har redskaber til at håndtere på forhånd. Det bliver vi nødt til at tage i opløbet.

- Hvis vi behandler det rigtigt, så kommer det til at være en kæmpefordel for os at være på hjemmebane, fordi vi har en ekstra medspiller i publikum. Men det handler om at få nerverne under kontrol, slutter Mie Højlund.

Danmark spiller tirsdag aften gruppefinale mod Rumænien.