Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Kasper Christensen

OPTAKT: SønderjyskE tager imod GOG

Efter landsholdspause går det igen løs i herrernes slutspilspulje 1. KIF Kolding moder BSH, mens SønderjyskE, hjemme i Broager Sparekasse Skansen tager imod pulje etteren fra GOG. En kamp hvor GOG kan spille sig i DM-semifinalen med et uafgjort resultat, mens SønderjyskE gerne skal vinde for at holde liv i drømmen om klubbens første DM-semifinale. Vi har kigget lidt nærmere på kampen. 


Når SønderjyskE og GOG mødes, plejer der at være fart over feltet og mange scoringer. I de seneste 5 opgør de 2 klubber imellem, har begge hold gerne været omkring 30 scoringer og det vindende hold har faktisk altid været over 30 scoringer. Mon ikke vi får en kamp at se igen i aften hvor det er 2 angreb der er bedre end defensiven? Det ville måske endda klæde begge klubbers defensiv at få lidt mere fat og dermed også reelt set øge muligheden for en sejr. Man skal være uhyre skarp i angrebet hvis man lukker over 33-34 scoringer ind.


Det pudsige er også at skal man følge statistikken, så er det faktisk SønderjyskE der ender som vinder af aftenens kamp. De 2 hold har i deres seneste 3 kampe skiftes til at vinde og altså senest blev det til en GOG sejr da de 2 hold mødtes tidligere i dette slutspil.


GOG har atter fundet formen efter et par svingende præstationer i slutningen af grundspillet og senest formåede at få en uafgjort mod BSH. Det samme kan man ikke helt sige om SønderjyskE der ikke rigtig har kunne følge op på den flotte sejr de fik mod BSH i deres første slutspilskamp. Jeg synes ikke rigtig de har ramt niveau hverken mod GOG eller KIF og man kan vel gå så langt at sige at kampen mod KIF skulle være endt med en sejr ift. at nå en semifinale.


Jeg tror at nøglen for SønderjyskE i dag bliver forsvaret og at de får afviklet deres angrebsspil med tålmodighed og struktur. Vi ved at GOG kommer med et højt tempo og pres, både i 1.bølge fasen og 2.bølge fasen og så har de gode individuelle kvaliteter i det stationære angrebsspil, godt styret af en Morten Olsen som jeg synes pt. er inde i en rigtig god stime. Derudover kræver det at der kommer redninger i kassen fra SønderjyskE’s keeper duo. Vi GOG laver faktuelt rigtig mange mål i deres kampe og hvis ikke man får sat en stopper for det, så kan de snildt komme over 33 scoringer og så bliver det svært at vinde en kamp med mindre man er uhyre effektiv i den anden ende. Jeg tror på at hvis SønderjyskE kan holde GOG på omkring 26-27 scoringer så har de en reelt chance for at vinde kampen.


I den anden ende skal SønderjyskE virkelig passe godt på bolden og spille med omtanke. Den mindste fejl eller tegn på uskarpt spil så lægger den oftest i målet i den anden ende og her gælder det for SønderjyskE om at minimere fejlene så GOG ikke pludselig ender med at score 4-5-6 mål i træk og reelt set afgøre kampen. Der er ingen hold som kan spille 60 minutter uden fejl, men SønderjyskE skal forsøge at minimere det og det kan være med f.eks. at spille med en smule nedsat tempo i angrebsspillet, men så til gengæld være uhyre skarpe på afslutningenre, indspillene og spille sig til så mange kvalificerede afslutninger som muligt og ikke forhaste sig i det stationære angreb. Derudover kan der ligge et par mål i en kontrafase hvis ellers defensiven og keeperen står godt.


Jeg tror på vi endnu engang for at se en kamp med højt tempo og 2 hold som gerne vil presse hinanden i mange af spillets faser. Begge hold kender efterhånden hinanden så godt at det kan være svært at overraske modstanderne med noget nyt og derfor bliver det nok også et spørgsmål om hvem der kan holde fokus og kvaliteten i deres spil længst hen i kampen.


Med en sejr eller uafgjort resultat er GOG klar til DM-semifinalerne, mens at SønderjyskE med et nederlag ser ud til at have udspillet deres rolle ift. at nå en semifinale.


Det læser brugerne på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER