Nikolaj Jensen

- Jeg føler mig ikke mere sårbar, siger uheldig landsholdsstjerne

Althea Reinhardt har til tider været en skydeskive for hovedskud, og det har ad flere omgange sendt landsholdskeeperen ud med hjernerystelse.

Hun er bare 27 år - men i den relativt unge alder har Althea Reinhardt allerede modtaget adskillige skud til hovedet, som har haft konsekvenser for den stærke landsholdsstjerne.

Det har blandt andet medført afbud til en landsholdssamling i april 2022 og få uger senere fik hun hele to skud til hovedet i en DM-semifinale mod Herning Ikast.

I april i år fik hun et ildebefindende i sit hjem, hvor hun besvimede, slog hovedet og fik endnu en hjernerystelse - og mange husker nok det ikoniske billede, der blev taget af Althea Reinhardt, da hun i VM-semifinalen 2021 mod Frankrig efter få minutter fik smasket bolden lige i hovedet.

Men påvirker det overhovedet Althea Reinhardt i dag?

- Overhovedet ikke. Mit hoved har det supergodt. Det fejler ingenting, og jeg mærker ingenting til de hjernerystelser, jeg har haft, siger Althea Reinhardt kort og kontant til HBOLD.dk.

- Bange er et stort ord - men du frygter ikke at stå på mål?

- Nej, så stod jeg ikke derinde …

- Ikke bare en halv procent?

- Overhovedet ikke.

- Du er ikke bange for at få tilbageslag?

- Nej.

- Har det altid været så nemt at sige nej?

- Ja, det synes jeg. Lige når jeg har været på vej tilbage, så har jeg da tænkt lidt over det. Men lige så snart jeg er 100 procent tilbage og ikke mærker nogen symptomer, så er det bare fuldt fremad, og så tænker jeg ikke over det mere.

- Hvor kommer det her mod fra?

- Jeg tror bare, at jeg er opvokset inde på målet. Hvis jeg en dag bliver bange for at stå på mål, så skal ikke stille mig ind på mål. Det er slet ikke noget, jeg spekulerer over. Jeg har bare fuldt fokus på opgaven, når jeg står derinde.

- Du har jo allerede fået en del hovedskader - hvor sårbar vil du sige, du er blevet?

- Jeg ved ikke, om jeg føler mig mere sårbar. Jeg føler ikke, det er værre, end da jeg startede til håndbold så umiddelbart ikke mere sårbar. Jeg har da prøvet det et par gange, jeg ved ikke, om det er voldsomme tal. Jeg står i en udsat position. Hvis man så nogle andre sportsgrene, så ville der også være enkelte personer, der er mere ramt. Men jeg har det godt, og jeg er overhovedet ikke bange for at stå på mål. Jeg frygter ikke at få en hovedskade. Det har jeg aldrig gjort. Det er én af vilkårene ved at være målmand, slutter Althea Reinhardt.