Nikolaj Jensen

Kathrine Heindahl påpeger "unik" standard hos kvindelandsholdet

Tager du det danske kvindelandshold anno 2023 og propper ind i en stopfyldt Jyske Bank Boxen, så har du en livsfarlig cocktail, mener stregprofil Kathrine Heindahl.

Jyske Bank Boxen har lagt halgulv til historiske resultater og kampe - både for det danske herre- og kvindelandshold. Opbakningen på Heden er vanvittig, og billetterne sælger jo nærmest sig selv. 

Især i disse år hvor begge landshold fører sig frem i toppen af international håndbold og hiver den ene store medalje hjem efter den anden.

Kvindelandsholdet drømmer om at gøre det, som Nikolaj Jacobsens mandskab gjorde i 2019 i Boxen: At vinde VM-guld - og det kunne næsten ikke passe bedre, at det også var over Norge …

- Vi er en farlig cocktail for alle modstandere. Vi skal gøre Boxen til vores ottende mand, og vi skal bruge det til som et kæmpe rygstød til at præstere på et endnu højere niveau end tidligere. Vi står et godt sted, siger Kathrine Heindahl til HBOLD.dk.

- Alle 18 spillere i truppen spiller i Champions League til dagligt. Det er helt unikt, at vi har den standard i dansk kvindehåndbold lige nu. Det lover godt for både den mentale styrke og det spillemæssige. Alle tre danske klubber klarer helt exceptionelt godt. Folk præsterer godt i klubberne, og vi står et rigtig godt sted. Det handler om at få det hel til at gå op i en højere enhed, for så har vi mange godt kort på hånden. 

- Hvad betyder den her enorme Champions League-erfaring?

- Det betyder, at vi hver uge bliver matchet op mod europæiske storhold. Der er mange om buddet, og du er nødt til at være der hver eneste gang. Der er bare en anden skarphed, og det betyder, at vi alle har mange kampe i benene. Det giver en tryghed i, at vi er vant til at stå i megapressede situationer hver uge på klubholdet. Mentalt er du vant til at præstere på højt niveau, og det er en fordel, når du har et hjemmepublikum. 

- 12.000 i Boxen …

- Jeg glæder mig helt vildt. Selvfølgelig får jeg nerver på, men det er en glæde og sommerfugle i maven. Det er spænding. Jeg vil personligt gerne spille med attitude og udstråling. Det, tror jeg kun, kan gøre det endnu mere ekstremt i sådan en kulisse, og det passer mig rigtig godt. Den skal have fuld gas. Selvfølgelig handler det om, at vi skal vinde, men kan vi få pingpong-samspil med publikum så bliver det en kæmpefordel for os.

- Jeg kan jo se julelysene i øjnene på dig 

- Det er en drøm, der går i opfyldelse. Jeg har set megameget frem til det - lige siden 2020 hvor vi spillede foran tomme tribuner grundet corona. Vi har ventet tre år på det her, og nu sker det, slutter Kathrine Heindahl.

Live - Sportsnyheder