Nikolaj Jensen

Landstræner finder ro ved sidste slutrunde: - Dér var vi også under pres

Allerede efter første kamp i mellemrunden har det danske kvindelandshold sat sig selv under gevaldigt pres - tabes kampen på lørdag mod Polen er det farvel og tak.

JYSKE BANK BOXEN, HERNING (HBOLD.DK): Det kan Danmark takke Japan og deres vip i sidste sekund for. Hvad der skulle have været en fest torsdag aften blev noget af en fuser, da japanerne kontrollerede fra første til sidste fløjt og i næstsidste sekund scorede det afgørende mål - på vip.

Derfor har Jesper Jensens forhåndsfavoritter nu sat sig i en position, hvor der for alvor er pres på, men det er heldigvis ikke første gang:

- Vi prøvede det sidste år i Slovenien, hvor vi tabte første kamp (og vandt EM-sølv, red.) og havde kniven for struben. Det håndterede vi fint, og det tror jeg også, at vi gør nu. Vi har også kniven for struben nu. Vi skal vinde over Polen, men det er jeg også fortrøstningsfuld overfor, siger Jesper Jensen i mixed zone.

- Hvad tænker du om vippet til sidst?

- Ærgerligt. Det er fedt, at vi spiller os til en åben chance. Det er fint eksekveret af Mie Højlund, og så løber de direkte ned og scorer på et vip. Det må man bare respektere. Havde vi selv gjort det samme, havde vi hyldet os for at lave det med tre sekunder igen. Det var sgu cool lavet og godt sat op. Det var veludført, og så må vi tage hatten af for det.

- 26 mål laver de - hvad er der med deres angrebsspil?

- Det er utraditionelt. De er gode til det. Det er en helt anden måde at spille på. Det vil være helt umuligt for os at træne på. Det handler om at løse det inde på banen. Sådan er det. Hvis spillerne har 50.000 træningstimer, så har de måske prøvet deres spillestil i halvanden kamp de gange, vi har spillet mod Sydkorea og Japan.

- Der er ingen træningstimer i det. Det skal man prøve at lære undervejs. Det er anderledes ligesom Serbien, og det var svært for os. Det er megaærgerligt, at vi ikke fik et resultat ud af det, men spillemæssigt er jeg ikke så bekymret, slutter Jesper Jensen.

Danmark misbrugte 12 chancer undervejs - og tabte altså 26-27.

Live - Sportsnyheder