Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Mona Larsen

"Presset i Danmark er ikke mindre" siger Gidsel til tysk stjerne.

Hvis der er nogen der kender presset fra medier og håndboldentusiaster i Danmark, så er det Mathias Gidsel. Han tog turen fra GOG til Füchse Berlin, for at få ”ro” til at koncentrere sig om håndbolden og ikke om alt andet. Netop dette, er ønsket fra den tyske stjerne, Juri Knorr, som rygtes til Aalborg Håndbold.

I et interview med Süddeutsche.de har Gidsel udtalt sig, om diskussionen og rygterne med Knorr og Aalborg. Om grunden til skiftet virkelig har noget at gøre med presset på den unge tyskers skuldre, eller om det er rent sportslig interesse, ved kun Knorr selv. 

På Knorrs egen Instagram profil, skriver han ”Jeg ved, at med min beslutning, afslutter jeg et meget specielt kapitel i min karriere.” Om det mulige skifte, siger Gidsel bl.a. at der ikke er mindre pres på spillerne i Danmark: ”I Danmark er håndbold sport nummer 1 og presset er der ikke mindre. ”

I samme interview fortæller sportspsykologen Jürgen Walter, at især for introverte sportsmænd og kvinder, har sværere ved at klare presset. ”De er mere indadvendte, de overvejer mere, reflekterer mere og kommer på den måde mere til at gruble over tingene.” Han pointerer også, at det er vigtigt hver spiller styrker sig mentalt. Fra ungdomsspiller af. ”Glæden ved succes skal altid overstige bekymringen om en fiasko.”

Den tyske stjerne, Juri Knorr, står under et stort pres fra de tyske medier og håndboldverdenen. Ingen anden tysk spiller må stille op til så mange selfies og autografer som Knorr. Til EM i januar udtalte Knorr, ”selvfølgelig glæder jeg mig over at opmærksomheden er steget. Men det var i de sidste par måneder lidt for meget. Jeg er ikke en, der nyder det.” Den selvkritiske, generte og jordnære unge tysker, vil endnu ikke udtale sig om grundene til sit skifte.

Om Juri Knorr virkelig bliver Mikkel Hansens afløser - og hvornår, må vi vente at se. Hvis du vil læse mere kan du klikke her
 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER