Nikolaj Jensen

Snak bare om guld: - Vi har selvtillid nok til det, siger Louise Burgaard

Landsholdsbacken Louise Burgaard har absolut intet imod, at pressen, befolkningen og kvindelandsholdet internt taler om forventninger om guld til VM.

Der har altid været høje forventninger til det danske kvindelandshold: Forventningen om guld har man nærmest været vant til at høre slutrunde efter slutrunde - også vi skal skrue hukommelse helt tilbage til 2004 for at finde den seneste danske guldmedalje.

Men Louise Burgaard håber inderligt, at guldtørken i 2023 kan blive slukket én gang for alle - kvindelandsholdet har i hvert fald nået et vist internationalt niveau, der gør, at guldsnakken er på sin plads:

- Alle går om den varme grød. Vi ved godt, at der er høje forventninger til os. Vi fortjener det, og vi har selvtillid nok til det, Sådan vil vi også gerne have det. Men vi ved også godt, at der er 3-4-5 andre hold, som også kan stå øverst på skamlen, siger Louise Burgaard til HBOLD.dk.

Metz-backen kan sætte flueben ud for sin slutrunde nummer 12 (!) - og har som den eneste i landsholdstruppen også prøvet at repræsentere Danmark under OL. 

Lige nu handler alt selvfølgelig om VM - men i baghovedet ligger også nogle andre tanker og rumsterer, forklarer Burgaard:

- Jeg håber, VM 2023 bliver en god slutrunde. Opbakningen fra Boxen er helt unik, kan jeg huske fra VM i 2015. Jeg glæder mig til at føle, at vi står et godt sted som hold og vise, at Danmark er en håndboldnation. Da jeg var 23 år og med i 2015 ville jeg - lidt urealistisk - toppe min karriere. Det blev ikke indfriet og med god grund. 

- Jeg har mere ro i maven nu til at sige, at jeg gerne vil toppræstere, for det er vi som hold og mig selv personligt rustet til. Og så er der et fyrtårn ude i horisonten, der hedder OL, hvor VM er en stor faktor i forhold til, at det ikke bare er en slutrunde som alle andre. 

- Hvor meget fylder OL?

- Det fylder noget. Det er en stor drøm for os alle. Det nemmeste er at vinde VM for at blive kvalificeret til OL. Men det er ikke så lige til. Vi har stor respekt for, at feltet er rigtig hårdt. 

- Kan du leve med en 4. plads, hvis det betød, at I fik en OL-billet?

- Nej … Altså det vil da være et godt plaster på såret og klart betyde noget. Men en fjerdeplads er aldrig sjovt, slutter Louise Burgaard.

En fjerdeplads var lige præcis, hvad Danmark fik, sidst de spillede en slutrunde på hjemmebane: Det var ved EM i 2020 - helt uden tilskuere og altså medalje …