Michael Ehrhorn

Aalborg-profil før kæmpekamp: Vi skal bruge fansene hvis vi skal vinde

Onsdag aften gæster THW Kiel Nordjylland og Aalborg Håndbold, og den kamp glæder Sebastian Barthold sig til. Det siger han i denne pressemeddelelse på klubbens hjemmeside.


Onsdag aften venter det andet opgør på seks dage mod de tyske mestre fra THW Kiel i Machineseeker EHF Champions League, denne gang i Sparekassen Danmark Arena.


Efter den imponerende sejr på 27-18 i Kiel torsdag aften, måtte Aalborg Håndbold søndag aften slide hårdt med at besejre Skjern Håndbold på udebane i Herreligaen. Så hvor står holdet egentlig forud for onsdagens returkamp mod THW Kiel?


– Jeg synes vi står meget klar til kampen og har en god fornemmelse med os fra opgøret i Kiel. Vi ved at kampen i morgen bliver en ny kamp med sit eget liv, ligesom jeg forventer at Kiel-spillerne helt sikkert har noget de gerne vil revanchere og bevise. Vi så også, at de i weekenden spillede stærkt i sejren over Füchse Berlin i Bundesligaen, så jeg tænker helt klart, at de kommer med et andet udtryk i morgen end det vi så dernede i sidste uge, vurderer Sebastian Barthold, der på ingen måde har svært ved at sætte sig op til kampen.


– Selvfølgelig er det let at finde motivationen til sådan en kamp, der vel er en af de sjoveste kampe vi kan spille i sæsonen, hvis vi ser bort fra de kampe hvor det virkelig gælder sidst på sæsonen. Kiel på hjemmebane, en kamp mod et af de mest vindende hold i håndboldens historie, som kommer til Aalborg, det er noget jeg glæder mig til, og jeg håber vi kan ride videre på den bølge af gode præstationer vi har haft den seneste tid, fortsætter Barthold.


Forud for kampen indtager THW Kiel førstepladsen i den særdeles tætte gruppe A, hvor også norske Kolstad, franske Paris Saint-Germain, polske Industria Kielce og ungarske OTP Bank Pick Szeged er med i kapløbet om de bedste placeringer.


– Om vi tænker på at vi kan tage førstepladsen med en sejr i morgen? Ja og nej vil jeg sige. Selvfølgelig ved vi hvordan tabellen ser ud, og at der er mange kampe tilbage efter i morgen. En sejr i morgen vil betyde meget i forhold til at holde fast i de øverste to placeringer, men ellers tænker vi blot på at kampen er lige så vigtig som alle andre. Det gælder om at få godt med point, for vi ved der er mange hold der kæmper om de to pladser, og at det bliver tæt som bare pokker til sidst, siger den norske landsholdsspiller.


THW Kiel satte med sidste uges nederlag flere negative klubrekorder, og derfor er forventningen også, at tyskerne kommer til Aalborg for at vaske pletten bort.


– Vi gjorde det godt for os selv dernede, men er også forberedt på at de uden tvivl kommer med et andet udtryk andet end det vi så i torsdags. Så vi har forberedt os godt, og har kigget på de ting de gjorde anderledes i ligakampen i søndags.


– I sidste ende tror jeg dog, at kampen bliver afgjort ud fra det udtryk begge hold kommer med på banen og hvem der vil det mest. Det er to sindssygt gode hold, hvor vi kender hinanden godt både i forhold til spillerne, mens også på det taktiske plan. De har ændret nogle små ting, blandt andet i ankomstfasen, hvor de i søndagens kamp mod Berlin gjorde nogle ting anderledes.


– Alt i alt må vi se hvordan kampen udvikler sig. Vi er godt bekendt med deres måde at spille på og hvilke typer de har på holdet. De har nogen der kan afgøre kampe på egen hånd, men det har vi heldigvis også. Så det gælder om hvem der rammer dagen og leverer på et højt niveau. Gør vi det, så kan vi slå Kiel igen, siger Sebastian Barthold, der også ser det som en stor fordel, at onsdagens kamp skal spilles i Sparekassen Danmark Arena.


– Det var fantastisk med de 400 fans vi havde med i Kiel, hvor vi kunne høre dem hele kampen igennem. Kan vi få arenaen til at koge i morgen, så vores fans lægger pres på dem fra start, så bliver det svært at vinde over os her i Aalborg.


– Jeg synes vi har et rigtig godt samspil med vores fans, og jeg håber vi igen i morgen kan spille hinanden gode, selvom det selvfølgelig starter med hvad vi leverer på banen. Der skal dog ikke være tvivl om, at vi elsker at stå foran de 5.500 fans og meget gerne vil give dem en fed oplevelse, lyder afslutningsreplikken fra Sebastian Barthold, der sammen med holdkammeraterne står klar på banen i en totalt udsolgt Sparekassen Danmark Arena kl. 18.45 onsdag aften.