Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Aaron Mensing

Den hårdtskydende venstre back fra Sønderjylland er de senere år blevet et af Danmarks største talenter. Med skiftet til den tyske storklub SG Flensburg Handewitt i sommers og slutrundedebuten til EM i 2022 er unge Aaron Mensing på alvor på vej til tops. Læs hele historien om ham her.

Fakta

Fulde navn: Hans Aaron Mensing
Født: 11. november 1997 i Rinkenæs
Højde: 198 cm
Vægt: 100 kg
Foretrukne hånd: Højre
Position: Venstre back
Klub: SG Flensburg-Handewitt
Trøjenummer: 33 i klubben og 29 på landsholdet

Aaron Mensing biografi og barndom

Hans Aaron Mensing er født i Rinkenæs i Sønderjylland. Han er vokset op i det tyske mindretal i Danmark sammen med sine forældre og brødre. Han startede til håndbold i tyske SG Flensburg Handewitt, da han ikke følte sig så sikker i det danske sprog. Som 12-årig stoppede han til håndbold, men fik lysten tilbage da hans forældre foreslog et ophold på idrætsefterskolen SINE.

Efter efterskolen startede Mensing i gymnasiet og forsatte med at spille håndbold i SønderjyskE. Den daværende cheftræner for SønderjyskEs ligaherrer fik øjnene op for Mensing og implementerede ham på ligaholdet. Her spillede han derfor sine første senior frem til 2020, hvor han skiftede til TTH Holstebro. I sæsonen 2019/20 scorede han 106 mål for SønderjyskE Herrer og blev nr. 5 på topscorerlisten. Han skrev under på en 3-årig kontrakt med TTH og spillede en forrygende sæson. Han nåede at score 186 mål og lave 94 assist og kom derfor velfortjent på sæsonens All Star-hold.

Efter blot en enkelt sæson i TTH blev Aaron Mensing købt fri af sin kontrakt for at erstatte den skadede dansker, Lasse Møller, i SG Flensburg-Handewitt. Mensing kom derfor tilbage til barndomsklubben, hvor han nu spiller sammen med andre danskere såsom Mads Mensah og Emil Jacobsen. Mensing har spillet næsten fuld tid hele sæsonen, da holdet har været hårdt ramt af skader. Det lå ellers ikke i kortene, at der skulle være så meget spilletid til den unge back, men han har grebet chancen og er i første halvdel af sæsonen noteret for 37 bundesligamål og 42 Champions League-mål. Til Hbold udtaler Mensing om sin første tid i Flensburg:

”Det er jo lidt specielt, nu hvor vi har så mange skader, at jeg spiller fuldtid – hvor jeg måske var tiltænkt en lidt mere stille og rolig opstart, for at komme lidt ind i det. Nu er det på den hårde måde, men det er ikke noget, jeg klager over. Jeg må tage det, som det er. Så ja, alt i alt godt.”

Aaron Mensing landsholdskarriere

Mensing stod for første gang på holdkortet på det danske A-landshold d. 28. april 2021 i en EM-kvalifikationskamp mod Schweiz. Han kom dog ikke på banen og fik derfor først sin debut fire dage senere mod Finland, hvor han lavede 5 mål. Mensing blev efterfølgende udtaget til EM-truppen i januar 2022. Her spillede han fire kampe, hvoraf en af dem var den nervepirrende bronzesejr mod Frankrig, hvor han bidrog med 3 mål.

Aaron Mensing vandt desuden VM-sølv til med U21-landsholdet. 

Valget mellem Danmark eller Tyskland

Det havde dog ikke altid ligget i kortene, at Mensing skulle repræsentere Danmark. Mensing har nemlig dobbelt statsborgerskab – både dansk og tysk – som den eneste i hans ellers tyske familie. Da han tilbage i begyndelsen af 2021 blev ringet op af den danske landsholdstræner, Nikolaj Jacobsen, stod han foran en svær beslutning. Hvis han sagde ja til det danske landshold, ville det betyde et nej til det tyske, som ellers også havde taget kontakt til ham.

På blot 48 timer skulle han beslutte, om han ville spille for Danmark, hvor han også har spillet på ungdomslandsholdet, eller for Tyskland, hvor der var bedre udsigt for en stor rolle. I sidste ende valgte Mensing med hjertet og tog afsted med det danske A-landshold.

Dog er det stadig en særlig følelse at spille for Danmark, fortæller Mensing. Han har endnu ikke mødt Tyskland med A-landsholdet, men til TV Syd udtaler han:

”Jeg har spillet mod Tyskland med ungdomslandsholdet en gang, hvor jeg kunne mærke, det var lidt specielt. Jeg lagde nok for meget i det dengang. Jeg skal se det, som var det enhver anden kamp. Men bagefter skænker jeg nok en tanke eller to til, at en kamp mod Tyskland vil være speciel for mig.”

Aaron Mensing skader

Aaron Mensing har aldrig pådraget sig nogle betydelige skader. Han vred dog om på foden under en Champions League-kamp mod ukrainske HC Motor og måtte hjælpes fra banen.

Aaron Mensing privatliv

Aaron Mensing bor til dagligt alene i en lejlighed i Flensburg. Når han ikke spiller håndbold, nyder han at se andet sport, spille golf med holdkammeraterne og fiske. Mensing har pt ikke en kæreste. 

Aaron Mensing løn

Mensings løn er uvist. 

Mest læste nyheder om Aaron Mensing

Aaron Mensing havde det hårdeste skud af alle spillere ved EM
Aaron Mensing: Jeg drømmer om, at jeg stille og roligt kan bide mig mere og mere fast
Aaron Mensing efter EM bronzekampen: “Det var en vild kamp”
Aaron Mensing: Det er det, jeg kæmper for lige nu
Interview med Aaron Mensing: Sådan går det i Flensburg

Andre portrætter

Mathias Gidsel
Rasmus Lauge
Niklas Landin
Mikkel Hansen
Mads Mensah

Videoer

Se Aarons Mensings flotte mål i kampen mellem TTH Holstebro og Skjern her:

 

 

Statistisk

SæsonHoldTurneringKampeMål
2021/2022SG Flensburg-HandewittBundesliga2441
2021/2022Denmark European championship 202246
2020/2021TTH HolstebroHTH Herre Ligaen35186
2019/2020SønderjyskEPrimo Tours Ligaen24106
2018/2019SønderjyskEHerre Håndbold Ligaen26143
2017/2018SønderjyskE888Ligaen26121
2016/2017SønderjyskE888Ligaen2323
2015/2016SønderjyskEMens League74

 


 

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER