Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nicoline Holden

Kampreferat: Dansk magtdemonstration

Danmark havde kontrol hele kampen igennem og gjorde det svært for tyskerne i begge ender, da danskerne havde rigtig godt styr på både forsvars- og angrebsspillet. Anden halvleg løb Danmark tyskerne over og tyskerne fandt aldrig rigtigt løsningen til at nærme sig Danmark

Dagens kamp mellem Tyskland og Danmark fik en kaotisk optakt, da Sandra Toft kort før kampstart måtte forlade opvarmningen efter at have slået sit knæ. Althea Reinhardt blev derfor hurtigt kaldt til, selvom hun oprindeligt ikke skulle spille. Hun havde endda ikke sine håndboldsko med, så de måtte hentes, mens hun gjorde sig klar. Det betød, at Anna Kristensen startede i det danske mål, og hun leverede en solid præstation, ligesom hun også gjorde i den seneste kamp mod Norge.

Første halvleg

Kampen begyndte med en uheldig situation, hvor Stine Eiberg modtog en 2-minutters udvisning for en forkert udskiftning. Dette rystede dog ikke det danske hold, som fik en forrygende start. De stod stærkt i forsvaret, stjal bolde, og tvang tyskerne til at lave mange fejl. Efter fem minutter var Danmark allerede foran 0-4.

Efter seks minutters spil var stillingen 1-6. Danmark havde fuldstændig splittet det tyske forsvar, hvilket tvang tyskerne til at tage en timeout for at få styr på spillet i begge ender af banen.

Helena Elver dirigerede det danske angrebsspil med stor succes, hvilket satte tyskerne under pres. Samtidig spillede Danmark et kontrolleret syv-mod-seks-spil, som gav dem overtaget. I forsvaret udviste danskerne stor tålmodighed og stærkt samspil, selv med Eiberg tilbage på banen efter udvisningen. Midterzonen, der ellers var forholdsvis nyopstillet, fungerede gnidningsfrit, og efter to kampe var det tydeligt, at Danmark havde fundet sammen defensivt. Tyskerne havde svært ved at bryde igennem, og efter 22 minutters spil havde de kun scoret fire mål, mens Danmark førte med 4-12.

Tyskerne fik dog lidt momentum tilbage efter 25 minutters spil, hvor de tilkæmpede sig to straffekast, som Alina Grijseels udnyttede. Dette satte en stopper for deres 14 minutter lange scoringspause.

Med 13 sekunder tilbage af første halvleg tog Danmark en timeout for at planlægge det sidste angreb. Det lykkedes, og Danmark kunne gå til pause med en komfortabel føring på 6-17.

Anden halvleg

Tyskland åbnede anden halvleg med at spille syv mod seks, men heller ikke denne taktik gav dem det ønskede udbytte. Den tyske træner havde tydeligvis svært ved at finde løsninger til sit hold, der fortsat kæmpede med at bryde det danske forsvar.

Helena Elver fortsatte, hvor hun slap i første halvleg, og splittede igen det tyske forsvar ad med sit skarpe spil. Samtidig fik Kristina Jørgensen, der ellers har haft en udfordrende turnering, for alvor sat sit aftryk. Tre gange i træk sendte hun bolden i det tomme mål, da tyskerne spillede uden målmand, og Danmark øgede deres føring til hele 16 mål efter blot 36 minutters spil.

Danskerne havde fuld kontrol over deres angrebsspil og spillede sig let frem til chancer. Efter 47 minutter var stillingen 13-30, og tyskerne fandt stadig ingen svar på det danske forsvar, hvor Anna Kristensen bagved leverede en formidabel indsats med 14 redninger.

Mod slutningen af anden halvleg mistede danskerne dog lidt af deres tålmodighed, og de sidste 5-10 minutter blev en fase, hvor begge hold byttede mål frem og tilbage. Spænding var der aldrig i kampen, da tyskerne havde alt for svært ved at finde vej gennem det danske forsvar og aldrig kom tæt på at true Danmark, der leverede en flot og dominerende præstation.

Kampen endte 19-34.

Næste gang det danske landshold samles, bliver det for at spille de sidste testkampe inden EM. Disse kampe finder sted på hjemmebane den 21., 23. og 24. november. EM for Danmark starter den 28. november.