Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Michael Ehrhorn

Alvorlig mistillid mod forbund omkring matchfixing

En undersøgelse foretaget af DR i samarbejde med NRK og SVT tegner et tydeligt billede omkring de matchfixing-problemer, der har været på det seneste.

Undersøgelsen viser, at 70,5 procent af nuværende og tidligere skandinaviske landsholdsspillere har lav tillid til, at de internationale håndboldforbund EHF og IHF effektivt håndterer matchfixing på en god måde.

EHF's kommunikationschef, Thomas Schöneich, understreger ifølge DR Sporten, at matchfixing er et alvorligt emne, som organisationen tager meget alvorligt. Han påpeger, at hver enkelt sag er en for meget, og at EHF har en nultolerance-tilgang til matchfixing for at beskytte håndboldens renommé som en sport præget af renhed og fair play.

Kommunikationschefen henviser også til, at EHF har implementeret en whistleblower-ordning siden 2018, hvilket giver spillere, trænere og klubber mulighed for fortroligt at rapportere potentielle tilfælde af snyd og aftalt spil. Det er dog tilsyneladende ikke alle, der gør det.

Hver tredje skandinaviske landsholdsspiller har nemlig spillet en kamp, de efterfølgende mistænkte for matchfixing, viser undersøgelsen også.

Torben Vinther, direktør for Håndbold Spiller Foreningen, udtrykker bekymring over, at så mange topspillere tvivler på de internationale forbunds evne til at bekæmpe matchfixing effektivt. Han påpeger, at denne tvivl kan skade sportens omdømme og troværdighed.

Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER