Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Danmark klar til værtsnationen: -Egypten med eller uden tilskuere er to forskellige verdener, mener ekspert

Det står nu klart, at Danmark møder værtsnationen Egypten i onsdagens VM-kvartfinalen, hvor Jan Paulsen mener, at danskerne skal være glade for, at der ikke sidder 17.000 ellevilde egyptiske fans på lægterne


Efter Sverige lammetævede Det Russiske Håndboldforbund med 14 kasser er det nu fastlagt, at de forsvarende danske verdensmestre i onsdagens kvartfinale står overfor de egyptiske VM-værter.


Corona-pandemien har lagt en skygge over hele verden det seneste år og selvfølgelig også over verdensmesterskaberne i Egypten, hvor der ellers var lagt op til en vild håndboldfest med tusindvis af tilskuere i hallerne.


Læs også: Landstræneren understreger midt i maveonde-kaos: -Mikkel Hansen er i bedring


Den verdensomspændte virus har derfor ikke tilladt så meget som én enkelt tilskuer: Lige til onsdagens kvartfinale mod Egypten vil det uden tvivl være en dansk fordel, mener ekspert Jan Paulsen.


-Med eller uden tilskuere er to forskellige verdener i den hal. Hvis der havde været proppet og gang i den, havde det set anderledes ud. Jeg mener, Danmark er svag favorit, siger Jan Paulsen til HBOLD.dk søndag aften umiddelbart efter kvartfinalemodstanderen var fundet.


-Tilskuersituationen har stor betydning med eller uden 17.000 vilde egyptere i bar overkrop, der plejer at stå og huje og hjælpe sit landshold frem. Det er en kæmpefordel for Danmark, at de ikke sidder der.


Læs også: Landsholdet fik et ”vigtigt afbræk” fra corona, maveonde og hotel med pyramidebesøg


-Det havde været fedt for os i stuerne med lidt liv på lægterne. Men i det hele taget er der ikke meget sjov i hallerne i øjeblikket ud over kampene. Men for Danmarks videre færd er det en kæmpefordel uden tilskuere, uddyber han.


Egypternes styrke ligger primært i defensiven, hvor deres enorme fysik har båret dem frem til en plads i top-8.


Danmark kan og skal derfor trykke egypterne i kontrafasen og på det hurtige spil.


Men Jan Paulsen sætter også et lille spørgsmålstegn ved det danske hold, der ikke er blevet presset i særligt mange sammenhængende minutter ved dette VM.


-Uden tilskuerhjælp er Egypten et fint men overkommeligt hold, jeg tænker er fint for Danmark. Men de kommer med stor fysik og fine spillere. Nu møder de Danmark uden at være favoritter og kan måske smide hæmningerne en smule.


Læs også: Lasse Andersson kniber maveonde i sig: -Vi prøver at hjælpe hinanden


-Styrken er i forsvaret, hvor de har store og fysisk stærke folk. Men deres kontrafase og angrebsspil er noget langsomt og forudsigeligt. Deres angreb er meget med at tage en dribling og gå ind over midten.


-Jeg mener, at Danmarks favoritværdighed er 60-40. Men vi har ikke set Danmark blive presset endnu. Det ser vi mod Kroatien mandag. Så rolig nu indtil videre, slutter Jan Paulsen.


Det står også klart, at Sverige er klar til kvartfinalerne fra den anden gruppe. Men hvem de skal møde, bliver afgjort mandag aften. Det kan både blive Argentina, Qatar eller Kroatien.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER