Det læser de besøgende på HBOLD lige nu

Nikolaj Jensen

Lasse Andersson kniber maveonde i sig: -Vi prøver at hjælpe hinanden

Cairo Quickstep, også kendt som det berømte maveonde, spreder sig som en steppebrand på det danske landshold. Ramte Lasse Andersson prøver at knibe det i sig så godt som muligt, hjælper holdkammeraterne og melder sig i øvrigt kampklar mod Kroatien.


Maverne rumler, larmer og sprutter lige lidt ekstra i disse minutter, timer og dage hos de danske landsholdsspillere. Men det er ikke, fordi VM-turneringen snart går ind i sin afgørende knald-eller-fald-fase.


Der florerer nemlig en rigtig dårlig omgang maveonde på det danske hold, der blandt andet holdt Mikkel Hansen og Johan Hansen ukampdygtig i lørdagens Japan-kamp.


Lasse Andersson er også ramt men kunne knibe ballerne tilstrækkeligt sammen og gennemføre kampen uden alt for mange udsving. Men han kan sagtens mærke, at maven har haft det bedre.


-Jeg tror, de fleste, der har prøvet at være på en uges ferie i Øst-europa eller en tur i Mellemøsten ved, at det ikke lige er de samme råvarer, som vi bruger og får herhjemme. Det er nu snart 14. dage med den samme rå mad. Det er ikke altid lige rart. Det skal maven lige vænne sig til. Det skal maven lige vænne sig til, siger Lasse Andersson på søndagens pressemøde og fortsætter:


Læs også: Maveonde eksploderer på det danske hold: -Vi skal tage det alvorligt, siger landstræneren


-Heldigvis har jeg ikke været så hårdt ramt som nogle af de andre. Det hæmmede mig ikke mod Japan, men det er noget, man tager med. Eller hvad siger man. Kniber i sig. Det er ikke første gang, at man bliver udsat for det ene eller andet problem. Det kommer nok igen.


-Man er vant til at have problemer af en slags. Det går okay. Det er ikke værre end det. Så der er ikke de store ting at frygte for mig. Jeg er klar mod Kroatien, uddyber han.


Landstræner Nikolaj Jacobsen er også ramt i en mild grad, mens især Mikkel Hansen, Johan Hansen og holdets fysioterapeut Anja Greve har ”været helt nede at vende”.


Læs også: Sygdom spreder sig i den danske lejr: “Der florerer en masse ondt i maven og rumlen i maven lige nu hos rigtig mange”


Han fortalte tidligere på dagen, at der er flere, der har været ramt: Heriblandt Mathias Gidsel og Simon Hald.


I sådan en situation peger Lasse Andersson på vigtigheden af at hjælpe og være der for hinanden, uanset hvad det kræver.


Men stemningen er heldigvis fortsat høj.


Læs også: Lars Rasmussen håber på fornyelse hos IHF: -Moustafa er ikke populær i den ”rigtige håndboldverden”


-Selvfølgelig fylder det, at man skal høre, hvordan vi har det hver især. Vi render ellers bare rundt og passer os selv. Hvis der er problemer, prøver vi at hjælpe hinanden, så godt vi kan. Vi prøver at lade hinanden være, hvis folk har behov.


-Vi prøver at holde den gode stemning, selvom der er udfald. Der vil altid være op- og nedture, som andre hold har. Næste år kommer der nok nogle andre problemer. Men vi prøver at holde humøret oppe. Ellers bliver det en meget lang måned, slutter Lasse Andersson.


Søndag bliver der strækket maver og hvilet, mens forberedelserne så småt zoomes ind på Kroatien.


Det læser de besøgende på EUROPAMESTER lige nu

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER