Line Myers scorer nyt job
TIDLIGERE LANDSHOLDSANFØRER ANSAT SOM TALENTTRÆNER I DANSK HÅNDBOLD FORBUND
Tre spændende håndboldnavne skal fremover være med til at forme fremtidens landsholdsspillere.
Dansk Håndbold Forbund har fra den kommende sæson ansat tre nye talenttrænere, der skal have fokus på at hjælpe og udvikle de største talenter på pigesiden blandt U15- og U17-spillerne.
Bedst kendt blandt de nye talenttrænere er Line Myers, tidligere Jørgensen, der selv har en glorværdig landsholdskarriere bag sig med 149 kampe i rødt og hvidt og undervejs også med rollen som anfører.
32-årige Line Myers, der fortsat er aktiv håndboldspiller i Team Esbjerg, glæder sig til selv at kunne give noget tilbage til håndboldsporten og bidrage til talentudviklingen.
– Jeg har prøvet så mange ting i min karriere, som jeg gerne vil give videre til unge mennesker, der drømmer om at spille professionel håndbold. Det her er en god mulighed for at hjælpe dem både som mennesker og håndboldspillere, siger Line Myers.
Foruden den tidligere Champions League-vinder har Dansk Håndbold Forbund også ansat 31-årige Peter Jagd, der de seneste tre år har været assistenttræner for ligaholdet i Skanderborg Håndbold og til næste sæson skal stå i spidsen for EH Aalborgs 1. divisionshold, samt 28-årige Mathias Rasmussen, der i denne sæson blandt andet har været tilknyttet Viborg HK’s ligatrup som teknisk træner og efter sommerferien fortsætter som talentchef og U19-træner i Herning-Ikast Håndbold.
De tre nye talenttrænere skal følge vores største pigetalenter på U15- og U17-niveau ude i klubberne og have dialogen med klubtrænerne om talentudvikling, samt afvikle tre årlige træningssamlinger for spillerne.
Erfaringer inden for tre forskellige områder
Dansk Håndbold Forbunds talentchef, Søren Skaastrup Frydendal, er meget begejstret for de tre nye talenttrænere, der slutter sig til de fem talenttrænere, forbundet allerede har tilknyttet.
– De repræsenterer tre forskellige områder. Line har spillererfaring fra allerhøjeste niveau, Peter har trænererfaring med seniorhåndbold, og Mathias har trænerfaring fra ungdomshåndbolden. På den måde tilføjer de vores talenttrænerteam endnu mere kvalitet og diversitet med hver deres kompetencer.
– Vi tror på, at de har de rette værdier til at arbejde med vores nye strategi og vidensgrundlag inden for talentudvikling. Nemlig at vi skal have en tæt dialog med klubberne for at lykkes, og også at vi skal have spillerne og deres personlige udvikling i centrum, siger Søren Skaastrup Frydendal.
Netop spillernes personlige udvikling er et nøgleord for Line Myers i motivationen for at gå ind i rollen som talenttræner.
– Jeg synes, det er en spændende aldersgruppe at arbejde med. Man skal hjælpe dem med at finde deres vej frem i livet og karrieren. Der kan være mange veje hen imod at blive landsholdsspiller, og vi skal finde dem, der passer bedst til den enkelte spiller, siger Line Myers, der især husker, hvordan nerverne godt kunne sidde uden på tøjet, da hun selv skulle igennem talentsystemet:
– Jeg kunne godt være enormt nervøs, når jeg skulle til talenttræninger og samtaler med trænerne. Der håber jeg også at kunne bidrage til at gøre det til en tryg og god oplevelse for spillerne, forklarer hun.
At få en spiller ind som talenttræner, med så stor erfaring fra både landshold og klubhåndbold i ind- og udland som Line Myers, er en enorm styrke, vurderer Dansk Håndbold Forbunds talentchef.
– Hun har oplevet stort set alt på banen, og det er unikt, at vi kan trække på Lines erfaringer og dele dem med vores talenter. Samtidig vil hun indgå i vores træneruddannelsesforløb, hvor hun også kommer til at føje ny teoretisk viden til sin store værktøjskasse, siger Søren Skaastrup Frydendal.
Line Myers har endnu ikke endegyldigt afklaret, om hun fortsætter sin egen aktive karriere ved siden af talenttrænerjobbet til næste sæson.
Pressemeddelelse fra Dansk Håndbold Forbund: